НЮ ЙОРК (AP) — Пукнатини се показват в един от

...
НЮ ЙОРК (AP) — Пукнатини се показват в един от
Коментари Харесай

Въпреки числата, показващи здрава икономика като цяло, харчещите с по-ниски доходи показват напрежението

НЮ ЙОРК (AP) — Пукнатини се демонстрират в един от главните стълбове, предпазващи стопанската система от криза: устойчивите разноски на семействата в Съединени американски щати.

Гигантите на потребителските артикули от PepsiCo до Kraft Heinz неотдавна описаха по какъв начин комбинацията от висока инфлация и по-високи лихвени проценти вреди на техните клиенти с по-ниски приходи.

Това е кулминационната точка на повишаването на всичко на фона на високата инфлация, даже и да не е толкоз зле, както преди, и съпротивлението на по-високите лихвени проценти заради по-скъпите заплащания с кредитни карти и други.

Забележително устойчивите разноски на потребителите в Съединени американски щати като цяло са една от главните аргументи стопанската система да избегне криза, най-малко до момента. Капитулацията в долния завършек на спектъра може да бъде първата цепнатина за стопанската система.

„ Потребителите с по-ниски приходи в Съединени американски щати са напрегнати “, сподели основният изпълнителен шеф на PepsiCo Рамон Лагуарта в края на предишния месец, когато регистрира по-добра облага от предстоящото,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР