Спецекипи от по 3-4 човека със сигнални жилетки и работни

...
Спецекипи от по 3-4 човека със сигнални жилетки и работни
Коментари Харесай

След трагичния случай в София: Проверяват спешно всички шахти в страната

Спецекипи от по 3-4 индивида със сигнални жилетки и работни дрехи отварят капаците на, през които минават всички градски връзки. Това се случва във Варна, само че сходни проби на уличната мрежа и най-много на външни павилиони с елзахранване са форсирани в цялата страна, написа. След трагичния случай с 16-годишното момче, което почина от токов удар, стъпвайки на шахта, общините у нас стартираха всеобщи инспекции на преместваеми обекти, защото нормално тези търговски обекти не постоянно са с изрядни документи, тук-там и с противозаконни свързвания с елмрежата.
Преместваемите обекти във Варна се слагат по авансово утвърдена схема и съгласно общинската разпоредба, призната от локалния парламент, изясняват от общината. Така да вземем за пример не се позволява слагане на преместваеми обекти върху основните булеварди „ Княз Борис I “, „ Владислав Варненчик “, „ Мария Луиза “, „ Осми Приморски полк “, „ Сливница “ и други, в това число и на 20 метра по протежението на улиците, свързани с тях. Първо и най-важно изискване съгласно общинската разпоредба е тези обекти да дават отговор на нормите за сигурност. Освен това би трябвало да се поддържат в положително положение, в това число и чистотата в прилежащата територия, да не се нарушават изискванията на обитаване, да не затрудняват достъпността и проходимостта на градската среда, да не са сложени, да не заплашват сигурността на придвижване по улиците, да не са сложени върху уреди на инженерната инфраструктура или сервитутната им зона, както и да не препятстват естественото прилагане на прилежащи здания, да подхождат на признатите планове и така нататък Всяка година се издават по към 30 заповеди за унищожаване на обекти, ситуирани отвън утвърдените схеми от основния проектант на община Варна.
 Спешно ревизират всички отточни шахти в Плевен Спешно ревизират всички отточни шахти в Плевен
Спешна инспекция на всички отточни шахти в Плевен и неотложно разчистване на затлачените стартира през днешния ден, заяви пресцентърът на общинската...
За преместваеми обекти, ситуирани на територията на Морската градина на Варна, на територията на курортните комплекси заявките се завеждат в обособен указател. За слагане на преместваем обект без позволение се постанова санкция в размер от 1000 до 2000 лева за физически лица и имуществена глоба в размер от 2000 до 10 000 лева за юридически лица и еднолични търговци.
И в другия морски град Бургас общината прави регулярни и непрестанни инспекции на краткотрайните обекти, както за законността им, по този начин и за това дали електроснабдяването им дава отговор на условията за сигурност. До момента нарушавания не са открити, оповестяват от бургаското кметство. През лятото на 2012 година концесионерът на северния плаж в Бургас откри рисков и противозаконен кабел, положен върху самата пясъчна линия. Проверката тогава откри, че проводникът минава през волейболните стадиони, а върху него се разхождат всекидневно стотици туристи без да подозират за заплахата. След намесата на локалните управляващи кабелът беше отстранен. Установено беше, че рисковият кабел е бил подложен нелегално и срещу всички условия за сигурност, с цел да доставя с ток един от крайбрежните клопки.
След съдбовния случай русенци разгласиха десетки фотоси във фейсбук групите на кабелни кутии с изчезнали капаци по уличните стълбове. От общината започнаха обход и ремонт на кабелните кутии в централната градска част. Обходът и ремонтът продължава и по кварталите, като единствено в един от тях са открити 10 стълба с изчезнали капаци. Ще бъдат обхванати и други региони на града.
По мотив зеещите кутии на стълбовете на уличното осветяване Столичната община провежда слагането на спонтанни капаци върху отворените табла. През деня, когато уличното осветяване не е пуснато, в кутиите няма напрежение, заплаха обаче има вечер, когато лампите светнат. Временното решение за решение на казуса е покриването на кутиите с полипропиленова тръба.
 За убитото от токов удар от шахта момче виновният може да влезе в пандиза за 4-5 години За убитото от токов удар от шахта момче виновният може да влезе в пандиза за 4-5 години
Това е една огромна покруса – да си отиде едно българче по подобен метод. Обвинението по член 123, каквато е работната версия на про...
Няма открити проблематични случаи с съоръжения на краткотрайни или противозаконни обекти на територията на община Шумен. След случая в София е направена комисия и е осъществена инспекция по обекти и съоръжения в града, само че нарушавания или рискови кабели и табла не са открити. Преди 2-3 години бяха отстранени преместваеми обекти, чийто период на контракт беше изминал и на чиито места не са изграждани нови. Тогава комисия с представители на община Шумен и " Енерго Про " е обходила всички места, където е имало и електроснабдяване, открито е, че подаването на електричество до таблата е спряно, а след това от " Енерго Про ", притежатели на таблата, са отстранили и самите табла, оповестяват от общината.
По информация от кмета на Стара Загора Живко Тодоров ден след трагичния случай в столицата е разпоредена от него инспекция на всички преместваеми обекти в града за метода на тяхното елзахранване. При определяне на нередности незабавно ще се подаде искане до ЕvN за разкачване на обекта от мрежата. Проверките за непозволено присъединение към елмрежата се вършат непрекъснато, а не случайно, има указател на рисковите здания и поетапно се подхваща тяхното разрушение, прецизираха от общинската администрация. Само през предходната година са отстранени над 120 противозаконни постройки, по-голямата част са били на територията на ромския квартал „ Лозенец “.
И в Добрич със заповед на кмета е разпоредено на общинското дружество „ Комуналстрой “ да извърши цялостна инспекция на системата на уличното осветяване на територията на града. При констатация на неработещи или рискови уреди ще се извършат незабавни дейности за премахване на авариралите и тяхното обезопасяване. Изпратено е писмо до Енерго Про и до всички оператори с молба да се ревизират всички шахти и уреди, намиращи се по тротоарите и уличното платно, които са тяхна благосъстоятелност, и да извършат следващи дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР