Спецакциите на МВР срещу търговците на гласове доведе до напрежение

...
Спецакциите на МВР срещу търговците на гласове доведе до напрежение
Коментари Харесай

Акцията срещу търговия с вот: Искри между прокуратурата и МВР

Спецакциите на Министерство на вътрешните работи против търговците на гласове докара до напрежение с прокуратурата. По информация на bTV полицията е работила в София, Пловдив и Харманли. От държавното обвиняване издадоха разпореждане да не се разгласява информация за ареста на престъпно проявен мъж в „ Столипиново “.

В Пловдив са конфискувани бележници с имената и персоналните данни на над 2000 души от локален предприемач, който и в предишното е имал престъпни прояви.

В квартал „ Факултета “ в София събирач на гласове също е правел описи за хора, които да гласоподават за избрана партия, а в Харманли е арестуван лихвар.

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че акциите ще продължат до изборите на 11 юли.

В петък следобяд полицията е претърсила на офиса на компания за алуминиева дограма в пловдивския квартал „ Столипиново “. Освен бележници с над 2000 имена и флаш карти, служителите на реда откриват и парична сума - 6870 лв., оповестяват източници на bTV. Според сметките това значи, че един глас би се продавал против 30 лв.. А съгласно държавното обвиняване дежурният прокурор е бил известен за неотложната акцията по телефона, безусловно след нейното привършване.

При интервенцията в „ Столипиново “ е задържан 40-годишният притежател на компанията за дограма, а локалните поданици се опасяват да приказват. Мъжът е престъпно проявен и съден за закана за ликвидиране.

При обиска, като се изключи че са открити три бележника с точни адреси, имена и числа, банкноти на обща сума 6870 лева, са конфискувани и записи от камери за видеонаблюдение и мобилни телефони.

От прокуратурата обявиха, че акцията се е трансформирала в следващия рунд сред държавното обвиняване и Министерство на вътрешните работи. Според прокуратурата все още е открито изрично, че събраните данни касаят към този момент предишните на 4 април постоянни парламентарни избори, а не сегашния парламентарен избор.

Със свое разпореждане прокуратурата е забранила на полицията всякакво оповестяване на данни по сегашния случай.

А в столичния квартал „ Факултета “ е открит и задържан мъж, който съставял описи на гласоподаватели, които трябвало да гласоподават за политическата мощ, която им каже. Образувано е досъдебно произвеждане, само че от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи не са обявили данни за интервенцията. От Софийска районна прокуратура обявиха за bTV, че това закононарушение не е докладвано и те няма информация за него.

Полицията в Хасково за още един случай, обвързван с пазаруването на гласове. Арестуван е лихвар от Харманли, който, по информация от полицията, е имал въздействие върху изборните процеси до момента на локално равнище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР