Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната

...
Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Спешно трябва да се направи ход за капитализация на енергийната система

" Спешно би трябвало да се направи ход за капитализация на енергийната система и бизнесът да не завърши. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме към този момент парите. Аз съм " за " всяка мярка по понижаване на налози и акцизи. Фокусът би трябвало да е върху избавяне на бизнеса, който да ни извлачи като локомотив ". Това съобщи за " Денят онлайн " по икономистът Кузман Илиев.

Той счита, че част от парите би трябвало да отидат в енергийната система. " Да реинвестираме в нея, да я капитализираме. Свикнахме да раздаваме милиарди като семки и бонбонки, не оценяваме към този момент парите. Задълженията ще плащаме все по-скъпо. След като сме стигнали до актуализацията би трябвало да кажем, че с цел да има съществени приходи в обществените системи, следва да има бизнесмени и бизнес, които съществуват ", акцентира Илиев.

По думите му бизнесмените поддържат приходите и съществуването на обществените системи. " Трябва да се одобри решение на различните играчи. Част от средствата за бизнеса би трябвало да се насочи към Фонда за енергийна сигурност.  Иначе шокът ще е фундаментален и бизнесът ще банкрутира ", уточни той. И добави, че при гласуването на бюджета би трябвало да бъде преглътнато егото и да се работи в посока бизнесът да поеме глътка въздух.
Според него частните вложения са в будна кома.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР