Спешните издирвателни акции приключиха. Четири дни след трусовете, в град

...
Спешните издирвателни акции приключиха. Четири дни след трусовете, в град
Коментари Харесай

Четири дни след трусовете, в град Пазарджък вече почти няма надежда за оцелели

Спешните издирвателни акции завършиха. Четири дни след трусовете, в град Пазарджък към този момент съвсем няма вяра за оживели.

Само в тази постройка 12 души са изгубили живота си.

От родния дом на този човек са останали единствено прахуляк и пепел. Посреща ни със сълзи в очите. Загубил е всички свои родственици. Загубил е живота си и повода си да продължи.

- Тук са майка ми, татко ми и брат ми.

- Добре ли са?

- Те починаха.

Пожарникари от цялата страна започнаха да търсят хора още в първите часове, само че към този момент е прекомерно късно. Има вяра единствено за знамение.

„ Идваме от Каръкале, на 500км от тук. Усетихме първия трус и там, незабавно по-късно сформирахме екипи. Сега спасяваме хора и оказваме помощ в разчистването. Според някои фамилии в постройката зад мен най-малко 12 души са изгубили живота си под останките. В целия град има доста жертви. Изключително ужасно беше “, споделя пожарникарят Дениз Чавдар.

Сега остава да се помогне на живите. Които стоят на тротоара в студа пред руините и нямат къде да се приберат.

„ Младите са добре, само че не и възрастните. Минаха 3 дни. Първоначално се грижеха за тях, само че в този момент към този момент са сами “, споделя доброволецът Юсеин.

Доброволци от цяла Турция са в епицентъра на жестокото злополучие. Помагат с каквото могат - храна, вода и компания. В момента всяка подадена ръка e лъч вяра за оживелите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР