В този час служители на ГД Пожарна безопасност и защита

...
В този час служители на ГД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Български екипи се борят да спасят оцеляла жена под отломките в гр. Бесни, Турция

В този час чиновници на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ организират избавителна интервенция в гр. Бесни, Турция, дружно със избавителен екип от Полша.

Установен е контакт с оживяла жена, затрупана под отломките на срутилата се постройка, в която е живяла. Спасителните екипи са чули нейния глас, потвърдиха за Euronews Bulgaria пожарникарите, които вземат участие в спасяването. Акцията се случва на петия ден след земетресението. Жената е живяла на първия етаж.

Получен е сигнал, че под руините има сред трима и осем души. Екипите употребяват машини за засичане на сърдечен темп, с цел да могат да открият дали има живот под отломките.

Няколко десетки български спасители са ситуирани на територията на Турция в опит да оказват помощ за намирането и изваждането от руините на оживели от опустошителните трусове.  Към 10 часа на 10.02.2023 година доказаните жертви на бедствието към този момент са над 22 хиляди – над 18 хиляди в Турция и близо 4000 в Сирия.

От мястото на избавителната акция в Бесни предава онлайн специфичният делегат на Euronews Bulgaria в региона на опустошителните трусове в Турция Юлиян Стоянов:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР