10-годишно момиче беше спасено в Антакия, провинция Хатай, на 90-ия

...
10-годишно момиче беше спасено в Антакия, провинция Хатай, на 90-ия
Коментари Харесай

Спасители продължават да вадят деца изпод руините в Турция, хотели приютяват оцелелите

10-годишно момиче беше избавено в Антакия, провинция Хатай, на 90-ия час след опустошителното земетресение, раздрусало Югоизточна Турция и Северна Сирия.

След определяне на контакт с детето спасителите са работили непрекъснато 32 часа, с цел да разчистят проход до него. Наложило се медиците да ампутират ръка на детето, с цел да го освободят от руините.

Час преди този момент спасителите извадиха живо 17-годишно момиче в провинция Адъяман. Медици бързо я отнесоха с носилка до чакащата кола за спешна помощ.

В Малатия пък бе извадено живо 7-годишното момиченце Миран Гюл, откакто през целия ден спасителите работиха, с цел да стигнат до него. То било затрупано под руините на 7-енажен жилищен блок, в който живеело.

20-годишен юноша беше избавен в Кахраманмараш на 88-ия час след земетресението от спасители на Фондация за филантропична помощ.

В Адъяман хора скърбяха за загубата на своите близки, до момента в който някои от починалите бяха заровени. Тела продължаваха да идват на гробището в покрайнините на града.

„ Иска ми се аз да бях умряла, а децата ми да останат живи “, споделя жена, изгубила своите деца в земетресението.

Адъяман бе един от многото окръзи в югоизточна Турция, обиден мощно от земетресението от 6 февруари.

Бедствието удари регион, който е дом на 13.5 милиона души в Турция и незнаен брой в Сирия и надвишава като дължина дистанцията от Лондон до Париж.

В Турция общият брой на починалите надвиши 17 600, а в Сирия е над 3300.

На ниските етажи хотелите настаняват останалите без дом хора, тъй като към момента е рисково от следващи земетресения или сриване на здания.

А каква е ситуацията в град Газиантеп, намиращ се единствено на няколко десетки километра от епицентъра на земетресението, вижте във видеото от живото включване на нашия специфичен делегат в Турция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР