Спешната необходимост за планиране от 2018 г. и създаване на

...
Спешната необходимост за планиране от 2018 г. и създаване на
Коментари Харесай

Халкидики бавно и полека се превръща в кочина, властите вземат драстични мерки

Спешната нужда за обмисляне от 2018 година и основаване на систематичен механизъм за мониторинг на безплатното къмпиране, желаеха представителите на организациите на туризма в Халкидики, в отговор на случая, който настъпи предходната събота в Апела, когато сръбско семейство пострада, откакто газов котлон избухна при подготвяне на храна. Незаконни къмпинги и купони в Халкидики и изключително Ситония, основават риск от пожари, по този начин и за публичното здраве, и впечатлява обстоятелството, че съвсем 99% от свободните туристи в региона са чужденци. След случаите в последно време, полицията стартира всеобщи инспекции на региона за противозаконното къмпиране. Законодателството Според настоящето законодателство свободният къмпинг на непозволено място е категорично неразрешено от закона, като се изключи зоните, избрани особено за тази цел, а полицията има право да арестува независимо лагеруващите автоматизирано. Наказанието за паленето на огън в горските площи или замърсяването на предпазени зони от Натура 2000, може да бъде до пет години.



За противозаконен къмпинг е планувано административно наказване (глоба 300 евро) и наказателно (затвор от 6 месеца или санкция до 3000 евро). Засегнатите Според ръководителя на Съюза на къмпинг зоните на Халкидики Андонис Делидимитриу, „ полемиката стартира в края на зимата, откакто 38 депутати на СИРИЗА желаеха декриминализация на свободния къмпинг, и който законопроект „ сътвори доста накриво усещане, че е разрешено свободното къмпиране „ В мрежата даже има препоръки за това по какъв начин да се избегне арест, възмущават се от асоциацията. „ Минах през вчерашния ден през Комица и видях, там 15 до 20 коли с българска регистрация „, съобщи ръководителят на Федерацията на стаи под наем- Халкидики, Димитрис Хадалис. Той сподели, че с изключение на от познатите ни всички Кавуротрипес и Комица, цялото крайбрежие от Вурвуру до Сарти и въпреки това, на крайбрежната зона от Олимпиада да Стратони са нацвъкани с палатки и кемпери.

„ Феноменът на противозаконен къмпинг се ускори в последно време “, сподели той пред гръцки медии като повдигна въпроса за загуба на доходи освен за компании, занимаващи се с туризъм, само че и за страната. Арести от полицията Полицията, въпреки това, при използване на закона стартира и с арестите. Само през вчерашния ден, задържани на Кавуротрипес са 12 души (6 гърци, четирима жители на Република Македония и двама български граждани), практикували нелегално див къмпинг. Също по този начин на 13 юли в Апела също са задържани 13 души, до момента в който през юни са били направени общо 82 инспекции и са били регистрирани 18 нарушавания и задържани още веднъж 13 души. Това гласят формалните данни на полицията в област Централна Македония.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР