Спешна среща свика тази сутрин в Министерски съвет вицепремиерът и

...
Спешна среща свика тази сутрин в Министерски съвет вицепремиерът и
Коментари Харесай

Каракачанов свика спешна среща в МС заради напрежението в Габрово

Спешна среща свика тази заран в Министерски съвет вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов поради размириците в Габрово.
В сряда няколкостотин души се събраха на импровизиран митинг, проведен в обществените мрежи, който прерастна в протест. Хората излязоха да изразят възмущението си от нападението и побоя на чиновник в магазин от трима мъже. За да охраняват публичния ред в града бяха изпратени и сили на жандармерията и на регионалната дирекция на вътрешните работи в Ловеч. Тримата нападатели са от ромски генезис, и тримата са осъждани.
Българска национална телевизия заяви, че е имало чупене на недвижимо имущество в квартала, от където са тримата роми. Изпотрошени са пет къщи, като там не е имало хора, имало е и опит за навлизане в следствения арест. На митинга са се събрали към 500 души, а се е наложило полицията да се намесва и да бъде викана жандармерия, тъй като Министерство на вътрешните работи не съумя да се оправи.
Тази заран с разпореждане на Районна прокуратура – Габрово от 10 април 2019 година трите лица са арестувани за период от 72 часа. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвинени лицата с букви Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години) за това, че на 7 април 2019 година в магазин „ 2+2 “ на ул. „ Николаевска “, действайки като причинители посредством нанасяне на голям брой удари с ръце и крайници в региона на главата, тялото и краката, предизвикали на продавач-консултанта с букви В. И. (от Габрово) лека телесна щета по хулигански подбуди.
След преценка на събраните по делото доказателства предвид на това, че същите сочат действителна заплаха обвинените да се укрият или да извършат закононарушение, защото са привлечени като обвинени за осъществено съзнателно закононарушение, откакто са осъждани за други закононарушения (Н.М. е осъждан за осъществено закононарушение по чл.198 от Наказателен кодекс, Й.А. е осъждан за осъществено закононарушение по чл.346 от Наказателен кодекс, П.А., е осъждан за осъществено закононарушение по чл.195 от НК), Районна прокуратура –Габрово ще направи искане пред районен съд – Габрово за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража” на трите лица.
Действията по следствието не престават под управлението на Прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР