Спазвайте тези правила и няма да имате проблеми в Гърция

...
Спазвайте тези правила и няма да имате проблеми в Гърция
Коментари Харесай

Спазвайте тези правила и няма да имате проблеми в Гърция


Спазвайте тези правила и няма да имате проблеми в Гърция – вижте всички нарушавания и санкциите за тях в южната ни съседка, написа fakti.bg.
За безпроблемна отмора в Гърция
е нужно да се съобразите с тамошните правила, с цел да нямате проблеми с полицията. Предлагаме ви някои от най-важните обстоятелства и препоръки

– За превишаване на максимално позволената скорост с до 20 км/ч – 40 евро с до 30 км/ч. – 100 евро, при движение по автомагистралата с над 150 км/ч. – санкцията е 350 евро и лишаване на свидетелството за 90 дни.
– За говорене по телефон (може единствено Bluetooth) по време на шофиране санкцията е 100 евро.
– За опасна маневра – наказването е 700 евро, 30 дни без брошура и прекъсване на автомобила от придвижване за 10 дни.
– За преминаване на червен светофар – 700 евро санкция, както и събаряне на табелите на автомобила за 60 дни и лишаване на шофьорската брошура на лидера за 20 дни.
– За некоректно отношение към пешеходците на пешеходна пътека – 200 евро и лишаване на книжката за 20 дни.
– Нарушаване на забранителен знак – 200 евро и лишаване на брошура за 20 дни.
– За употреба на алкохол санкцията варира от 200 до 1200 евро, шест месеца без брошура и вероятно два месеца затвор, според от количеството.
-Шофиране след приложимост на опиати или упойващи вещества – най-малко 200 евро санкция, лишаване на книжката сред 90 и 180 дни, и отнемане от независимост до 3 години.
– Без колани и за пасажерите, които са начело в автомобила и за тези, които са откъм гърба – санкция 350 евро и лишаване на свидетелството до 20 дни.
– Глоби от 1500 евро за всеки, който пуши в автомобил в наличие на дете, без значение дали е лидер или не. Глобата е двойна до 3000 евро, в случай че автомобилът е държавен.
– Шофиране с джапанки – 50 евро.
– Глоба от 100 евро и 30 дни лишаване на брошура в случай че и двете ръце не са на волана (пример: пиейки минерална вода).
– Шофиране без книжка ще Ви коства 200 евро.
– За непоставен колан – 350 евро, а книжката се лишава за 10 дни.
– За открит теглич – санкцията е към 160 евро.
– За неспазване на сигнализацията на ЖП прелез или погрешно изпреварване санкцията е 700 евро и лишаване на брошура до 60 дни.
– Категорично е неразрешено потреблението на антирадар. За него санкцията е 2000 евро. Като с изключение на парична глоба се планува и лишаване на книжката за 30 дни и събаряне на регистрационните табели на транспортното средство за два месеца.
– При лишаване на номерата, автомобилът няма право да се движи и остава в Гърция, защото без регистрационни табели не може да премине граница. След като изтече наказването, лидерът или упълномощено от него лице може да отиде в Гърция и да получи назад талона и номерата. Наказанията се постановат по административен, не по правосъден ред и влизат в действие незабавно. Изисквайте протокол за наложената глоба, защото имате право да обжалвате. Плащането незабавно, води до понижаване на глобата.
Също по този начин е неразрешено носене на огнестрелно и/или хладно оръжие, в това число и преместването му в автомобил, в случай че нямате позволение, което би трябвало да бъде преведено и легализирано на гръцки език.
Други санкции, които ви дебнат:
– Забранено е внасяне на гориво – конфискува се транспортното средство. Тълкува се като незаконен трафик на акцизна стока.
– 300 евро за отпадъци на плажната линия.
– Дивото къмпингуване е неразрешено, като санкциите за това стартират от 150 евро и стигат до затвор.
– Забранено е да се поставят палатки и каравани извън избраните за къмпинг места. Глобата е 150 евро и до три месеца затвор.
– Паленето на огън е безусловно неразрешено, а глобите са хиляди евро.
– Много значимо е да знаете, че ако предоставите автомобила си на трето лице и бъде осъществено нарушаване, притежателят на автомобила носи наказателна отговорност за злонамерени действия, осъществени с автомобила.
Почивката Ви в Гърция пропада, в случай че Ви заловен, че сте качили нелегален чужденец на стоп. Според гръцкия углавен кодекс, присъдите за трафик на незаконни емигранти варират от 2 до 20 години отнемане от независимост за всеки транспортиран човек!
Наказва се и агресивно държание против еднообразен чиновник. Не опитвайте да подкупвате служител на реда, защото ще Ви арестуват и ще слагат автомобила под забрана най-малко за 6 месеца.
От 1 април до 30 септември са избрани и се ползват часове за тишина през летния сезон.

Според предписание на полицията часовете на на ден и нощно спокойствие са:
– от 15:00ч. до 17:30ч.– от 23:00ч. до 07:00ч. /сутринта/.
Забранено е повдигане на звук, даже и диалозите на висок звук. Може да отнесете обвинителен акт и да Ви задържат, оповестяват от Съюза на българските автомобилисти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР