Спасителните екипи в Гърция влязоха в най-тежко засегнатите от наводненията

...
Спасителните екипи в Гърция влязоха в най-тежко засегнатите от наводненията
Коментари Харесай

Бедствието в Гърция: Обърна се спасителна лодка по време на акция

Спасителните екипи в Гърция влязоха в най-тежко засегнатите от наводненията региони. По информация на гръцките медии тази нощ избавителна лодка по време на акция по извеждане на хора от прилежащия град Лариса се е обърнала. В нея е имало 7 индивида, пожарникари и потърпевши. В последна сметка всички те са съумели да се измъкнат живи и здрави.

Заради придошлите води в редица градове няма ток. Там където има вода, тя е негодна за пиянство. Синоптиците прецизираха, че бурята е най-тежката от близо един век. Едно от най-засегнатите градчета - Янули, остава под вода. Вчера тя заля голям квартал и остави доста хора блокирани вътре в домовете си. Водата доста постепенно продължава да се отдръпва.

" Аз съм самичък с две дами на легло - майка ми и вуйна ми. Трябваше с кануто да докарам вуйна ми. Няма и къде да ги сложа. Приспособих кревати на рафтовете на магазина ми. Свалих стоката от тях и сложих там дамите. На 85 години са ", съобщи Димостенис, гражданин на предградие на Лариса, осведоми novini.bg.

" Ние най-малко успяхме да избягаме и не се удавихме. Толкова доста хора има там, дори дребни деца. Ние отидохме в двуетажна къща и хората до момента хората ни одобриха там. Сега дойдохме да забележим какво е станало и намираме това ", от своя страна показа гъркинята Урания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР