Спасители показаха във Видин как се евакуират хора от потъващ

...
Спасители показаха във Видин как се евакуират хора от потъващ
Коментари Харесай

Как се евакуират хора от потъващ кораб в река Дунав?

Спасители демонстрираха във Видин по какъв начин се изтеглят хора от потъващ транспортен съд в река Дунав. До в този момент до сходна обстановка у нас не се е стигало, само че при случай през 2019 година в Унгария пострадаха туристи. В учението участваха екипи на службата за пожарна сигурност, служители на реда и медици от Спешния център.

Ситуацията, на която екипите реагираха, е подаден сигнал на единния номер за незабавни повиквания за транспортен съд с задгранични туристи, който се прекатурва. Инцидентът става при сериозно ниско равнище на Дунав.

" Характерното освен това обучение тази година е, че обстановките, които взехме решение да проиграем са подбудени както от живота по този начин да се каже, по този начин и за все по-пълно насърчаване опциите на избавителните екипи ", сподели комисар Стилиян Пешев, шеф на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " -Видин.

От Дирекцията за пожарна сигурност и отбрана на популацията припомниха за случай по Дунав, при който починаха хора.

" Както знаете през 2019 година в Будапеща подобен случай се случи. Тогава имаше дори доста починали туристи. Така че ние взехме решение точно това нещо да го проиграем. В разследване на плитчините корабът се накланя внезапно на едната страна. Пасажерите падат във водата както и част от екипажа ", сподели Стилиян Пешев.

На място екипите демонстрираха по какъв начин биха работили в действителна обстановка.

" Целта е по най- положителния и тактически верен метод да окажем помощ на потърпевшите пасажери. След което да бъде осъществена обработка от екипите на БЧК и Центъра за незабавна здравна помощ при вероятно съществуване на починали, удавени във водата. Точно по тази причина извикахме и екип водолази от бранш СОД при Регионална дирекция ПБЗН Монтана с цел да издирим вероятно на тела на удавници ", сподели Пешев.

В демонстрацията участваха също гранични служители на реда и чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Видин.

" Целта на това обучение е да се стиковат дейностите на силите на Единната избавителна система ", сподели комисар Пешев.

Подобни учения се организират един път годишно, с цел да са готови екипите да реагират при потребност.

Репортер: Анжела Каменова


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР