Спането на една страна помага за оттичането на насъбралата се

...
Спането на една страна помага за оттичането на насъбралата се
Коментари Харесай

Как да облекчите подутите крака

Спането на една страна оказва помощ за оттичането на натрупалата се вода
Подуването и отичането на краката е постоянно срещан проблем. Може да се случи както при дълготрайно седене, по този начин и при стоене в изправено състояние. Продължителни пътувания, в които нямате опция да се разтъпчете, също са чест мотив краката да се подуят.

Когато това се случи, има няколко метода да подутите и отекли крайници.

Накиснете ги в тоник

Може да звучи необичайно, само че тоникът, който обичате да пиете, съдържа хинин. Хининът има свойството да потиска възпалението в тъканите и да облекчава подутите крайници. Напълнете леген с гореща вода. Излейте вътре една бутилка тоник. Добавете няколко капки етерично масло от мента. Нека краката киснат към 30 минути в този разтвор.
свързани новини9249на 08.08.20193029на 19.09.2021
Английска сол

Разтворът с британска сол е типичен способ при отичане на краката. Магнезиевите соли в британската сол оказват помощ за потушаване на възпалението в краката и отстраняват подпухването. Разтворете половин чаша британска сол в легенче с вода. Потопете краката за 15 минути в горещата вода.

Масаж с масло от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има противовъзпалителни свойства. То оказва помощ за облекчение на подуването и отичането на краката. Смесете 10 капки масло от грейпфрут с 2 супени лъжици бадемово или кокосово масло. С получената примес масажирайте краката в продължение на 10 минути. Никога не нанасяйте чисто етерично масло върху кожата. Винаги го смесвайте с масло притежател, каквито са бадемовото и кокосовото масло, с цел да не предизвикате алергии и неспокойствие.

Спете на една страна

Спането на една страна оказва помощ за оттичането на натрупалата се вода и лимфа в долните крака. Страничната поза за сън спомага за облекчаването на подуването на краката за разлика от спането по тил.

Променете храненето

Ако краката ви се подуват, доста евентуално е да сте прекалили със солта в диетата си. Хранете се по-безсолно и не добавяйте непотребна сол в ястията. Солта провокира задръжка на течности в организма и отичане на краката, написа az-jenata.bg

Повдигнете краката нависоко

Легнете по тил и повдигнете краката си, тъй че да надвишават линията на тялото ви. По този метод ще подпомогнете кръвообращението и потока на лимфата в тялото. Насъбралата се вода в краката ще се оттече по-лесно, което ще помогне да спаднат и да се почувствате облекчени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР