SpaceX може скоро да получи лоши новини от редица регулатори.

...
SpaceX може скоро да получи лоши новини от редица регулатори.
Коментари Харесай

Сателитите Starlink могат да застрашат Земята

SpaceX може скоро да получи неприятни вести от редица регулатори. Журналисти получиха информация за писмо от НАСА, в което се споделят опасения, че проектът на SpaceX за Starlink Gen2 може да заплаши астронавтите. Космическата организация също по този начин твърди, че това може да заплаши и хората на Земята.

За писмото оповестява репортера на CNBC Майкъл Шетц и SpaceNews. Писмото от пет страници е импортирано във Федералната комисия по връзки на 8 февруари 2022 година То е формирано от Националната администрация по телекомуникации и информация от името на НАСА. По-рано тази година SpaceX показа нови проекти за изстрелването на спътниците от второ потомство Starlink.

Новият проект планува галактическият транспортен съд Starship на SpaceX да изведе в орбита 30 000 спътника от второ потомство, нужни за по-добро покритие на земната повърхнина с интернет. Въз основа на новото писмо наподобява, че НАСА се опълчва, позовававайки се на вероятните опасности за настоящите си задачи и даже за застрашени човешки животи.

Едно от главните опасения, съдържащи се в писмото, наподобява е претоварването на ниската околоземна орбита. НАСА оповестява, че към този момент следи над 25 000 обекта в орбита. От тях към 6100 имат перигей под 600 км. Това е точката, в която той е най-близо до Земята в своята орбита. Тъй като толкоз доста обекти имат сходна точка, това може да докара до по-голямо претоварване.

НАСА декларира, че прибавянето на още спътници на SpaceX в орбита би нараснало броя на обектите с подобен перигей експоненциално. Рискът тук е, че може да се наложи задачите на НАСА (и задачите на други агенции) да трансформират курса си, с цел да избегнат удари със спътниците на SpaceX.

Още опасности за нашите системи за разкриване на метеорити

Друго огромно безпокойство е, че повече спътници на SpaceX в орбита биха могли да попречат на системите за отбрана от метеорити, които имаме.

" НАСА пресмята, че във всяко едно изображение за проучване на метеорити, направено за задачите на планетарната отбрана против рискови удари от метеорити, ще има спътник Starlink, което ще понижи успеваемостта на проучването на метеорити, като направи елементи от изображенията неизползваеми ", написа организацията в писмото.

А тук ще намерите още!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР