Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан

...
Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан
Коментари Харесай

Михаил Мирчев: Радан Кънев няма право да е евродепутат, под чертата е

Социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата, като разгласи, че Радан Кънев няма право да отпътува за Брюксел, тъй като не е събрал нужните за това проценти. Той упрекна ЦИК в нарушаване на закона, тъй като изпраща в Екологичен потенциал представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, както ги оповестиха, а 5,87%.

Бариерата за влизане в Екологичен потенциал обаче е 5,88%. Тезата си Мирчев разгласи в профила си в обществената мрежа.

"Току що ревизирах една ИЗМАМА от ЦИК. "Демокр. Б-я " нямат оповестените 6.06%. Имат едвам 5.879%. Не им стига за 1 народен представител. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е подправено даден от ЦИК... ", твърди социологът. Той счита, че това е направено от ЦИК в прорез с методическото й напътствие и в нарушаване на член 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс.

"Там е императивно записано, че вотът "не поддържам никого " е избор, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН избор. Значи, той е в 100% от които се вадят %-те на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни простаци. Те махат тези 3% от същинските 100% и след това от другите подправени 100% вадят %-те на партиите... Това е операцията... Става дума за игра с едни 61.029 гласа, които са маркирали избор "не поддържам никого ", декларира Михаил Мирчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР