Социалният пакет от мерки, които БСП извоюва, и работата по

...
Социалният пакет от мерки, които БСП извоюва, и работата по
Коментари Харесай

Иван Ченчев и Вяра Емилова: Ще отстояваме социалния пакет и при актуализацията на бюджета

Социалният пакет от ограничения, които Българска социалистическа партия извоюва, и работата по актуализацията на бюджета разискаха със социалсти от Софийска област зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Иван Ченчев и секретарят на групата Вяра Емилова. По време на диалога бяха коментирани 100-те дни на съдружното ръководство. Участниците в срещата дадоха висока оценка на министрите на Българска социалистическа партия в него. В дебатите взе присъединяване и регионалният шеф на Софийска област Иван Иванов.
Вяра Емилова уточни, че с ограниченията са непокътнати над 46 000 работни места във компании, наранени от КОВИД-ограниченията, повече пари са заделени за хората с увреждания, увеличени са междинният размер на пенсиите със 7,3%, минималният размер за безработица, което ще засегне 40 000 лица, и компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст за 84 000 родители.
Беше регистрирано, че за първи път от години е изработен сериозен разбор на положението на язовирите у нас, както и са готови законодателни промени, с които да се контролира ясна отговорност и финансови правила. " Както заяви Корнелия Нинова, за ремонт на 267 язовира са отпуснати предплатено половин милиард лв., а от тях са ремонтирани едвам 11 водоема и единствено един ремонт е легален ", напомни Ченчев. Той уточни, че един от проблематичните язовири на територията на Софийска област е " Бели Искър ". За него преди месец регионалният шеф Иван Иванов би паника, че стената му е в сериозно положение, само че ремонт не е юридически, защото отговорността кой да го извърши е размита сред няколко институции.
Кметове и общински ръководители на Българска социалистическа партия сложиха пред народните представители въпроси, свързани с планове и нуждата от поправки на пътната инфраструктура и ВиК мрежата. Подчертан бе дългогодишният неуреден проблем с ремонта на Златишкия проход, прочут като прохода Кашана. Състоянието на най-прекия път, който свързва Северна с Южна България, е извънредно неприятно. Народните представители се ангажираха с инициирането на съответни срещи в отрасловите министерства по поставените проблем, както и с съответни законодателни оферти при идната актуализация на бюджета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР