Социалните служби ще решават дали да върнат на майката изоставено

...
Социалните служби ще решават дали да върнат на майката изоставено
Коментари Харесай

Решават дали да върнат изоставеното бебе на майка му

Социалните служби ще вземат решение дали да върнат на майката изоставено от нея през вчерашния ден бебе на детска площадка в столичния кв. " Младост 1 ". Детето е на 4 месеца и е в положително здравословно положение и е настанено в болница, само че към момента не е несъмнено дали няма да бъде отнето от майка му.

След като от полицията оповестиха, че търсят родителите на детето, самата тя го потърси. Пред органите на реда майката обяснила, че няма пари да се грижи за момченцето си и по тази причина го е оставила.

Бебето бе намерено от инцидентно минаваща жена наоколо до бл. 20 в столичния кв. "Младост 1 " Тя подала сигнал на телефон 112 в 14,25 ч. в неделя, като съобщила, че e чула нескончаем мощен рев и намерила дете в бебешко столче, с шише вода и пакет с детски храни и дрешки.

Изпратените на място полицейски патрул и екип на Спешна помощ открили, че детето е в положително общо положение и то било настанено в неонатологията на СБАЛДБ "Проф. доктор Иван Митев ".

По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че майката сама им е позвънила и е обяснила, че се намира в село Габра наоколо до София. Жената е докарана с патрул в столичното 7-о РПУ за разпит. Тя обяснила, че няма пари да се грижи за детето и по тази причина го е оставила "като кученце, с цел да го приберат положителни хора” и да живее по-добър живот.

Жената няма работала и сама гледала бебето си. Поставили й тежка диагноза и това в допълнение я смачкало душевен.

"Съжалявам, че го направих. Просто нямах различен избор. Сега си го желая назад. Бях в шок”, сподели майката. Тя прикани за финансова помощ и подпомагане за работа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР