Социалните са отнели 6 деца от самотната им майка в

...
Социалните са отнели 6 деца от самотната им майка в
Коментари Харесай

Такова нещо с 6 деца досега в България не се е случвало

Социалните са лишили 6 деца от самотната им майка в монтанското село Септемврийци, оповестява BulNews.

Децата са били изведени от вкъщи им на 4 февруари. Служители на отдел „ Закрила на детето “ към дирекция „ Социално подкрепяне “ в Лом са направили инспекция на къщата, в която са живели малчуганите дружно с майка им Надя К. Тя е направена след получен сигнал от поданици на селото, съгласно който децата са отглеждани в неприятни хигиенно-битови условия.

Социалните чиновници от крайдунавския град не пожелаха да разясняват публично случая, само че не отхвърлиха да има подобен.

Жители на селото потвърдиха за отнетите деца, като прибавиха, че те са живеели в извънредно неприятни условия.

Показателно за това е, че преди няколко дни малчуганите едвам не са починали при пожар в дома си. Тогава майка им ги оставила сами в къщата, като там е имало запалена свещ, от която тръгнали пламъците. Съседи видели излизащия пушек от къщата и незабавно се притекли на помощ, като избавили децата от сигурна гибел.

Бащата на хлапетата е умрял преди към 4 месеца от рак. Докато мъжът е бил жив и здрав, е правел всичко допустимо да се грижи добре за фамилията си. Редовно е събирал билки за обмен, с парите от които изхранвал домочадието.

„ Когато преди минавах около дома им, постоянно миришеше на готвено, а в този момент се чува единствено детски рев “, споделя печален гражданин на Септемврийци.

След гибелта на бащата обаче нещата се трансформирали радикално. Майката не полагала никакви старания в развъждането на децата си, от които най-голямото е на 11 години, а най-малкото е бебе на няколко месеца. Тя не работи и разчита единствено на обществените помощи и пенсията.

„ Надя не се прибира в дома си, непрекъснато ги оставя сами. Много постоянно, минавайки около къщата, ги чуваме по какъв начин плачат. Хората от селото им оказваме помощ с каквото можем. Давали сме им облекла и храна, само че това не можеше да продължава “, описват техни съседи.

В Септемврийци се носят клюки, че нехайната майка има връзка с по-възрастен мъж. Тя непрекъснато се мотаела в центъра на селото и молела минаващите за мобилен телефон, от който да му се обади.

„ Въпреки даренията на облекла, децата постоянно са били голи и боси. Жалко е деца да се отделят от майка им, само че в тази ситуация това беше единственото избавление за тези почтени същества “, споделят разочарованите хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР