Социалните медии могат да бъдат забранени във Великобритания, ако се

...
Социалните медии могат да бъдат забранени във Великобритания, ако се
Коментари Харесай

Пълна забрана във Великобритания грози социалните медии

Социалните медии могат да бъдат неразрешени във Англия, в случай че се провалят в премахването на наличие, което заплашва живота на хората и провокира предпочитание за самоубийство, предизвести министърът на опазването на здравето във Англия Мат Ханкок пред Би Би Си.

Той съобщи, че държавното управление и депутатите могат да прокарат промени в закона при несъблюдение на ограниченията за сигурността от страна на обществените мрежи и акцентира, че избира да работи със притежателите на обществените мрежи.

По-рано Ханкок прикани софтуерните колоси да " прочистят " мрежите си от материали, насърчаващи самонараняване и самоубийство, откакто под въздействието на мрежите на Острова се самоубиха младежи. През 2017 година 14-годишната Моли Ръсел лиши живота си, откакто дълго време е разглеждала постове, свързани със самонараняване. Баща ѝ счита, че платформата Инстаграм е съдействала доста за трагичния случай. От Инстаграм дават отговор, че експертни групи ги поучават по какъв начин да реагират при проблеми с психологичното здраве и фотоси със самонараняване.

„ Предлагаме помощ на хората, които гледат или разгласяват сходно наличие и ги насочваме към групи, които могат да им оказват помощ “, оповестяват от Инстаграм.

От Facebook - компанията притежател на Инстаграм, са безапелационни, че графичното наличие, което води до сходни намерения " няма място в нашата платформа ".

Благотворителната организация Papyrus, която работи за попречване на самоубийствата измежду младежите, съобщи, че през последната седмица се е свързала с към 30 фамилии, които считат, че обществените медии имат роля в самоубийствата на децата им. Оттам допълват, че след разгласяването на казуса в медиите, работата им по такива случаи се е нараснала.

В писмо до Twitter, Snapchat, Pinterest, Apple, Гугъл и Фейсбук министърът приветства подхванатите от компаниите стъпки, само че декларира, че " незабавно са нужни повече дейности ".

„ Ужасяващо е какъв брой е елементарен към момента достъпът до такова наличие онлайн и аз не се колебая във вредата, която то може да аргументи, особено на младежите. Време е доставчиците на интернет и обществените медии да засилят сигурността и отстранен това наличие един път вечно “, написа Мат Ханкок.

" Много родители се усещат безсилни пред обществените медии. Но ние не сме безсилни. И държавното управление, и доставчиците на обществени медии имат задължението да работят “, написа министърът и твърди, че цели да направи Англия най-безопасното място във връзка с онлайн средата и да се увери, че повече няма да има фамилии, минали през тъгата на родителите на Моли.

Моли бе открита мъртва в спалнята си през ноември 2017 година Преди това не е показвала признаци за тежка меланхолия. По-късно фамилията ѝ открива, че е гледала материали в обществените медии, свързани с безпокойствие, меланхолия, самонараняване и самоубийство.

Адвокатът, който съставлява фамилията, декларира, че случаи като този на Моли " и образците за това по какъв начин логаритмите способстват за проявлението на негативен материал " в обществените медии демонстрират нужда от изследване на онлайн платформите и по какъв начин те могат да усилят риска от самоубийства и самонараняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР