Социалната платформа Twitter все пак ще предостави данни за това

...
Социалната платформа Twitter все пак ще предостави данни за това
Коментари Харесай

Twitter ще даде данните за фалшиви профили на Мъск

Социалната платформа Twitter въпреки всичко ще даде данни за това какъв брой фалшифи сметки употребяват услугата в опит да спасят договорката с Илон Мъск, заяви Digital Trends.

Малко откакто притежателят на Tesla и SpaceX направи офертата за 44 милиарда $ за обществената мрежа, той разгласи, че има подозрения в формалната информация за броя подправени сметки.

Според Twitter единствено 5% от 229-те милиона консуматори не са действителни хора или компании. Мъск обаче счита, че действителното число е доста по-голямо, а това може да има сериозен резултат върху рекламодателите на платформата и да понижи евентуалните доходи от нея - и в този случай сумата, която той предложи, е прекомерно огромна.

Ключово е обаче, че Мъск повдигна този въпрос, откакто подписа офертата, с която се е отказал отчасти от сходни инспекции. Сделката би трябвало да завърши след няколко месеца, в случай че всичко е наред, само че в случай че милиардерът реши да се откаже от покупката, би трябвало да заплати 1 милиарда $ обезщетение.

Първоначално управлението на Twitter отхвърли да даде сходни данни. Сега обаче ще дадат достъп на хората на Мъск до така наречен " пожарникарски маркуч ", вътрешен термин за необработените данни, които минават през услугата ежедневно - стотици милиони туитове. Там са и данните за устройствата, от които се туитва, и всякаква друга информация, която след обработка елементарно може да покаже какъв брой са подправените сметки и какъв брой - същинските.

Около две дузини компании имат достъп до тази информация за проучвания и разбор - против съществено възнаграждение.

Според някои анализатори обаче това надали ще избави договорката - Мъск е усетил, че покупката на Twitter вреди на другите му бизнеси (Tesla към този момент е със съществени загуби на борсата) и просто си търси мотив да се откаже.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР