Социалната мрежа Twitter на Илон Мъск реши да спре да

...
Социалната мрежа Twitter на Илон Мъск реши да спре да
Коментари Харесай

Тръгва ли си Twitter от Европа? Илон Мъск насочва компанията точно в тази посока

Социалната мрежа Twitter на Илон Мъск реши да спре да следва съглашението с Европейския съюз против онлайн дезинформацията. И това решение на компанията може да значи, че неговият притежател обмисля затварянето на платформата в Европа, оповестява Business Today. Освен това, на милиардерът може да му се наложи да заплати и големи санкции.

Причината за това е нов закон, наименуван Закон за цифровите услуги (DSA), който ще влезе в действие през август тази година. DSA задължава огромните обществени медийни платформи да следят и маркират дезинформацията - нещо, което до в този момент беше непринудено. 
 Снимка 618745
Източник:

" Чао, довиждане, пиленце "

Точно това написа в Twitter Вера Йоурова, която е заместник-председател на Европейската комисия по въпросите за полезностите и прозрачността във връзка последното решение на платформата да се откаже от Кодекса на Европейски Съюз за битка с дезинформацията.
 Първо придобиване за Twitter - Мъск купи платформа за разгласи за работа
Първо придобиване за Twitter - Мъск купи платформа за разгласи за работа

Сделката е завършила неотдавна, уеб сайтът на платформата към този момент не е наличен

" Twitter избра сложния метод да се съобрази с нашите цифрови закони ", разяснява тя в обществената мрежа, определяйки решението на Мъск като " безконтролно " в миг, в който съветската дезинформация е извънредно рискова.

Десетки софтуерни компании непринудено се причислиха към актуализирания през предходната година Кодекс на Европейски Съюз за битка с дезинформацията, измежду които Meta (заедно с Instagram и Facebook), TikTok, Гугъл, Microsoft и Twitch

Решението на Twitter да се отдръпна от доброволния Кодекс на Европейски Съюз за битка с разпространяването на дезинформация и подправени вести в общността беше оповестено от Тиери Бретон - комисар по вътрешния пазар на Европейски Съюз.

Илон Мъск позволява наличие в Twitter, което излиза от границите на евентуалното маркиране според DSA и другите политики на Европейски Съюз във връзка с речта на омразата. Той също по този начин е в цялостна поддръжка на " свободата на словото " и постоянно прави изказвания против рестриктивните мерки под всякаква форма.
 Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми
Twitter се трансформира в уебсайт за пиратски филми

Мъск позволи качване на двучасови видеа на платените акаунти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР