Социалната мрежа Фейсбук реши да удължи с още един месец

...
Социалната мрежа Фейсбук реши да удължи с още един месец
Коментари Харесай

Фейсбук удължи с още месец следизборната забрана за политически реклами

Социалната мрежа Facebook реши да удължи с още един месец следизборната възбрана за политически реклами, съобщи Ройтерс. Компанията е съобщила това в имейли, разпратени до рекламодателите през днешния ден.

Facebook вкара възбраната като част от ограниченията против дезинформацията на уеб страницата си, като сподели, че тя ще трае минимум седмица и може да бъде продължена, което и става в този момент.

"Макар че доста източници оповестиха победител в президентските избори, ние считаме, че е значимо да предотвратим ужас и злоупотреби на нашата платформа ", се споделя в мейла, представен от Ройтерс.

Говорител на компанията отхвърли коментар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно в обществените медии се множат подправени изказвания за изборни нередности, и наподобява, че и различен онлайн колос - Google, също продължава периода на възбраната си за следизборни политически реклами, прибавя Ройтерс.



Компанията до момента не е оповестила по кое време ще бъдат прекъснати рестриктивните мерки. Говорител на Google сподели по-рано, че ще вдигне възбраната според от такива фактори, като да вземем за пример времето, належащо за броене на гласовете, и дали има цивилен безредици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР