Каква е визията и какво се случва със земеделието в

...
Каква е визията и какво се случва със земеделието в
Коментари Харесай

Асим Адемов пред земеделци: Следващият програмен период ще има повече финансиране за малките и средни фермери

Каква е визията и какво се случва със земеделието в България - това разискаха в открита полемика аграрни производители от района и евродепутатът от ЕНП/ Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община. Домакин на срещата със земеделския отрасъл бе град Кюстендил, а основател на събитието - лидерът на листата и претендентите от листата на -.

“Вие сте част от огромната група фермери и земеделци в Европа, които се грижат за изхранването на близо 450 млн. души. Заслужавате признателност и поддръжка за това, което вършиме. Ковид рецесията затрудни доставките; войната в Украйна също имаше неподходящо влияние върху земеделския сектор; върху гърба ви се струпаха и някои неверни решения, взети в Европарламента. Имахте съображение да изпитвате неодобрение ”, съобщи Адемов. Той напомни, че когато имаше диспути за новата селскостопанска политика за този програмен интервал, България бе единствената страна, която получи повече пари за земеделие . “В тази връзки, когато нашето държавно управление управляваше, ние бяхме подготвили и стратегическите проекти за земеделието, и Плана за възобновяване. Когато обаче пристигна Промяната, реши да ги промени. Правителството на господин Борисов беше планувало близо 900 млн. лева за възобновяване на напоителните системи, тъй като няма по какъв начин да сме конкурентноспособни на другите страни, в случай че нямаме напояване. Промяната оряза огромна част от парите и поради това огромна част от напоителните системи няма да бъдат възобновени. Това е една от вредите, които нанесе Промяна ”, напомни евродепутатът.

Политическа партия ГЕРБ

Водачът напомни, че поради неустойчивостта в страната от 2021 година насам в земеделието има доста метаморфоза по линия на планове и стратегии. Земеделските производители претърпяха и доста вреди. “Нашият край е прочут като овощната градина на България, по тази причина и организираме тази среща с вас и евродепутата Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община. Той е специалист в региона на земеделието на равнище европейска политика и се бори за правата на българския бранш в Брюксел ”, изясни националният представител и благодари на Адемов за поддръжка до момента.

Общинският консултант и земеделец Валери Йовев разяснява и настоящия проблем на черешопроизводителите в Кюстендилско. Той регистрира като плюс, че към този момент цената на продукцията има водеща роля при обявление. Йовев изясни, че след разяснителната акция има съществени облекчения, свързани с подаваните електронни уведомления към Национална агенция за приходите. “За транспортни средства над 3,5 тона, при стойност на транспортираната в тях черешова продукция под 5 хиляди лева, производителите не са длъжни да заявяват. Това са огромни административни и финансови облекчения за нашите кюстендилски производители. По електронен път ще се заявява единствено продукция на стойност над 5 хиляди лева ”, изясни Валери Йовев.

На срещата с Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община земеделците споделиха също своите терзания и провокациите, с които се сблъскват всекидневно. За тях административната тежест и “бумащината ” е нещо, което в допълнение затруднява работата им. Евродепутатът Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община даде повече изясненост върху бъдещата визия и европейски стратегии, които са свързани със бранша. Той изясни, че в края на мандата на Европейския парламент от ЕНП са предложили и са гласувани някои облекчение по отношение на административната тежест. “Тези условия към този момент ще бъдат към трети страни, които внасят в Европа, с цел да не бъдете ощетени вие ”, сподели евродепутатът. Той даде за образец още едно признато позитивно решение, касаещо и България: по отношение на вноса на украински артикули - когато равнищата на импорт надскочат равнищата от преди войната, всяка страна има право да спре вноса мигновено. Асим Адемов  Асим Адемов Асим Адемов е български евродепутат от ГЕРБ. Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община увери присъстващите земеделци в Кюстендил, че в идващия програмен интервал ще има повече финансиране за дребните и междинни фермери. Евродепутатът изясни, че се работи и в посока основаване на по-добри условия, с цел да стане атрактивен секторът за младите.

На срещата в Кюстендил участваха и претендентите за народни представители Михаела Крумова, Любомир Георгиев, Иван Каназирски и Таня Иванова, както и регионалният координатор Даниел Данчев.

Политическа партия ГЕРБ

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР