Социалистите от цяла Европа се събраха в Берлин за събитие

...
Социалистите от цяла Европа се събраха в Берлин за събитие
Коментари Харесай

Станишев в Берлин: Преди кризата поехме инициативата, сега Европа избра левите приоритети

Социалистите от цяла Европа се събраха в Берлин за събитие в поддръжка на Германската социалдемократическа партия и техния претендент за канцлер Олаф Шолц в навечерието на изборите за Бундестага.

„ Берлин е естественото място, където да представим своята визия, тъй като оценяваме основната роля на ГСДП за ПЕС, само че и за Европа. Ако ГСДП не беше отстоявала по-висока минимална заплата в Германия, щеше да бъде доста мъчно да отворим нова глава за минималното възнаграждение на европейско равнище. С това си деяние немските социалдемократи извоюваха ценене на служащите, тъй че техният труд да бъде заплатен почтено. Ако ГСДП не бяха част от държавното управление, Европа щеше да понесе големи вреди. През 2015 година в резултат на консервативните политики, Еврозоната беше на ръба на разпада. Единствените, които се опълчиха, бяха нашите представители в Европейския съвет – левите министър председатели, както и ГСДП в Германия. Социалдемократите ясно обявиха, че немското държавно управление не би трябвало да прави опити. С това си деяние ГСДП запази и Европа. Ако те не бяха в кабинета, нашето бъдеще щеше да бъде доста по-несигурно, тъй като смелостта, която демонстрираха въодушеви фамилията на ПЕС да отстоява мощен и огромен План за възобновяване. "

Това съобщи като хазаин на събитието президентът на ПЕС Сергей Станишев при откриването на конференцията „ С кураж. За Европа. "

„ Още от началото на тази рецесия поехме самодейността. Заявихме доста ясно – този път би трябвало да отговорим на рецесията по доста друг метод от финансовата рецесия през 2008 година Европа не може още веднъж да тръгне по добре познатия път – би трябвало да покажем, че Европейски Съюз е насочен и има храброст да се пребори с проблемите, които провокират боязън и неустановеност измежду европейските жители. Имаме всички аргументи да се гордеем с достиженията на нашия тим – членуващите партии, комисарите ни, групата ни в Екологичен потенциал. Действахме в отлична съгласуваност, дружно. Успяхме да променим метода на мислене по основни политики на европейско равнище – Зелената договорка, Социална Европа и Планът за възобновяване. "

В програмна тирада в акцията си за канцлер на Германия, актуалният финансов министър Олаф Шолц предвижда, че „ светът към този момент няма да бъде двуполюсен, а ние би трябвало да работим дружно за мощна и овластена Европа. Но това значи да се грижим за приходите на хората и за по-добри условия на труд. Приветствам самодейността на ПЕС за стандарт за обществени права в Европейски Съюз. Вместо да се връщаме към 18-ти век, дано почерпим ентусиазъм от Хелмут Шмит и Вили Бранд. "

„ Пътят напред за Европа визира в голяма степен работните места. Много европейци нямат достъп до работа, а в същото време квалифицирани служащи получават по-малко средства от заслуженото. Именно това способства за Брекзит и идването на власт на популистите. С днешните технологии ни следва втора индустриална гражданска война. Но, в подтекста на Зеления преход, би трябвало да сме сигурни, че в Германия и в Европейски Съюз ще продължим да имаме високо платени работни места в химическата индустрия и индустриалната промишленост. Борбата с промените в климата визира голям брой работни места, само че никой не би трябвало да бъде зарязан зад борда. Промяната на екологичната политика значи смяна и на обществената. "

Олаф Шолц уточни, че „ с цел да бъде мощна, Европа би трябвало да бъде обективна. Не бива да позволяваме обособени страни да се трансформират в данъчен парадайс и по този начин да получават неконкурентно преимущество пред останалите членки на Съюза. " Той е създател на концепцията за данъчно облагане на корпоративни колоси, подкрепена на лидерската среща на Г7, както и в границите на Организацията за икономическо съдействие и развиване (OECD).

" Европа не би трябвало да стои и следи големия софтуерен прогрес на други страни. Необходимо е да насърчаваме своите лични европейски софтуерни стартъп компании, които да излязат на интернационалната сцена и да конкурират откритите към този момент колоси. ", съобщи актуалният вицеканцлер на Германия.

Kъм Шолц и Станишев, се причислиха министър-председателят на Португалия Антонио Коща (видеовръзка), изпълнителният зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, еврокомисарят за доближаване и промени Елиза Ферейра, еврокомисарят за работни места и обществени права Никола Шмит, еврокомисарят за стопанска система Паоло Джентилони, ръководителят на Групата на С&Д в Екологичен потенциал Ираче Гарсия, както и съ-председателят на ГСДП Норбърт Валтер-Борянс.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР