Социалистите не са убедени в безспорните ползи от влизане на

...
Социалистите не са убедени в безспорните ползи от влизане на
Коментари Харесай

БСП искат да поставят на пауза за влизането ни в „Еврозоната“

Социалистите не са уверени в безспорните изгоди от влизане на страната ни в „ Еврозоната “.
Предпочитаните сътрудници на Политическа партия и Демократична България във властта желаят да чуят Българската национална банка дали това ще помогне за благосъстоянието на българския народ.

„ Много се приказва за бързо влизане в „ Еврозоната “. Но за какво забравяме, че поискахме отчет по какъв начин ще се отрази това на страната и народа. Това не значи, че си антиевропейски надъхан, а че си виновен. Каним Българска народна банка навън съвещание тук да ги изслушаме има ли отчет по какъв начин ще се отрази това “.

Това съобщи при откриването на новия парламент лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Финансово постоянна и обществена страна е допустима страна, твърди тя на фона на растящи обществени разноски и лавинообразно възходящ дълг при все по-тежки лихви.

„ Кризите доведоха до още беднотия “, сподели тя и настоя за таван на цените на храни, ток, парно и газ, прекъсване на бедността измежду работещите, освобождение на младите до 26 години от налози, обществени пакети и преизчисляване на пенсиите.

Нинова акцентира, че нейната Българска социалистическа партия е „ достоверната лява партия “ и захапа Политическа партия и Демократична България, че не са приели ограниченията ѝ още през април.

„ Други партии към този момент също одобряват тези ограничения за нужни. За страдание закъсняваме с половин година, други европейски страни ни изпревариха “, сподели тя.

„ Забравихме промените в опазване на здравето и обучение. Трябва обзор на наличието на учебниците. Здравеопазването би трябвало да е гратис “, приоритизира Нинова.

Според нея ще има пари за всичките обещания на социалистите – от работещата стопанска система и вложения.

Войната в Украйна пък била проблем, който ще се реши с дипломация.

„ Не партиите, а ние институциите би трябвало да поемат отговорност. Тук в Народно събрание се одобряват законите и се пишат разпоредбите. Изправени пред каскада от рецесии, би трябвало да се решат финансовите проблеми “, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР