Социалистите и ГЕРБ в Столичния общински съвет искат оставката на

...
Социалистите и ГЕРБ в Столичния общински съвет искат оставката на
Коментари Харесай

ГЕРБ закачиха работата на СОС към ротацията

Социалистите и ГЕРБ в Столичния общински съвет желаят оставката на регионалния шеф Вяра Тодева, поради решението и да оспори избора на зам.-председатели на СОС и разпределението на комисиите сред групите в Общинския съвет.

Припомняме, че съвещанието бе свикано следобед след избора на ръководител на СОС от осмия път,. До този миг СОС механически бе в първото си съвещание и не е работил всъщност. Заседанието продължи до късно вечерта, при условия на прекъсване на тока, и в последна сметка разпределение на комисиите без присъединяване на ПП/ДБ/СС.

Според регионалния шеф е  голословно е , без да е посочена нито една причина за какво това се постанова. Вяра Тодева показва, че не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение. Освен това съвещанието, на което са взети решенията, е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС. 

Съветниците от МК " Българска социалистическа партия за България " желаят оставката на регионалния шеф Вяра Тодева за бойкот на работата на СОС

Почти по едно и също време с обявяване на решението на Областния шеф Общинските съветници от групата на МК " Българска социалистическа партия за България " желаеха нейната оставка - поради бойкот на работата на СОС.

В своята позиция съветниците от групата на социалистите показват, че по закон решенията, взети от Столичния общински съвет за избор на ръководители, заместник-председатели и състав на комисиите към СОС са необжалваеми. Социалистите показват и че дейностите на Вяра Тодева са рецидив, като тя към този момент е позволила противозаконното нарязване на Паметника на руската войска. Така извеждат теза за политическо предписание и бойкот против града и жителите на София.

Според " Българска социалистическа партия за България " сътрудниците им от ПП/ДБ/СС се стремят в идващите дни да се опитат да договарят с ГЕРБ постове и съзнателно попречват работата на общинските съветници. Не единствено с обжалването на избора се попречва приемането на бюджета на София, само че и желаната от Българска социалистическа партия инспекция на финансово-икономическото положение на общината след ръководството на ГЕРБ.
 Областният върна на изправителен избора на зам.-шефове и комисии в СОС
Областният върна на изправителен избора на зам.-шефове и комисии в СОС

Заради процедурни нарушавания

Смяната на регионалната шефка на София Вяра Тодева желаеха и общинарите от ГЕРБ. На конференция те оповестиха, че чакат националното управление на ГЕРБ да уреди въпроса при идната ротация.

И съгласно ГЕРБ решението на Тодева е политическа поръчка и тя работила като политически деятел на Политическа партия . По думите на претендента на ГЕРБ за кмет Антон Хекимян регионалният шеф е дръпнал ръчната спирачка на работата на СОС.

" Това е неприемливо и е директна политическа интервенция в работата на СОС, който самостоятелен орган, определен от хората ", сподели Хекимян, който като ръководител на групата ще изиска от националното управление на ГЕРБ нейното премахване.

" Това е очевидна форма на политически рекет . Политическа партия посредством регионалния управите пробва да влияе върху общинския съвет, с цел да получат повече председателски места ", съобщи и сътрудника му Георги Георгиев.
 Борис Бонев не се тормози от нови избори за кмет на София
Борис Бонев не се тормози от нови избори за кмет на София

ПП-ДБ-СС обаче са обезпокоени, че ГЕРБ споделят, че съдът ще вземе решение за нови избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР