Сопот става по-зелен и красив с 50 нови декоративни дръвчета.

...
Сопот става по-зелен и красив с 50 нови декоративни дръвчета.
Коментари Харесай

Кметът на Сопот разкраси града с 50 канадски ацера

Сопот става по-зелен и хубав с 50 нови декоративни дръвчета. Фиданките от канадски ацер бяха засадени в последните два дни от служащи на общината, самодейността е на кмета на Сопот Деян Дойнов, който персонално се включи в акцията.

Избрах този дървесен тип, тъй като доста добре се приспособява към климатичните условия в Подбалкана, описа кметът на Сопот Деян Дойнов. Дръвчетата не доближават огромни размери, те остават високи към 3 метра, короната им може да се управлява, само че не изисква непрекъснато кастрене, както при някои други типове, добави той.



Канадският ацер, по прочут като клен, а у нас и като явор, е доста публикувано дърво, неговият лист е народен знак на Канада. У нас яворът е възпят в стихотворението на Пенчо Славейков „ Неразделни “, по-известно като песента „ Стройна се калина вие “.

Първите дръвчета от този тип бяха засадени в Сопот още предходната година. Тяхното положение през днешния ден посочило, че изборът е бил верен.

Засадените тези дни фиданки са укрепени с дървени структури, които ще ги пазят от повреди до момента в който се прихванат сполучливо.

Намерението ми е, градът да бъде озеленен и разкрасен с подобаващи дървета. Следващата акция най-вероятно ще е наесен, съобщи Дойнов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР