Sony Honda Mobility - съвместното предприятие на две от най-големите

...
Sony Honda Mobility - съвместното предприятие на две от най-големите
Коментари Харесай

Sony и Honda показаха първата си кола

Sony Honda Mobility - взаимното дружество на две от най-големите софтуерни и автомобилни компании в Япония, разкри името на своята нова марка електрически коли - Afeela.

Автомобилът бе показан от основния изпълнителен шеф Ясухиде Мизуно на ревюто за потребителска електроника в Лас Вегас (CES). Той не навлезе в доста детайлности, само че сподели, че името Afeela е определено, защото показва „ чувство “, което е в центъра на мобилното преживяване, обсъждано от Sony Honda Mobility.

Предварителните поръчки ще стартират през първата половина на 2025 година, като действителните продажби ще бъдат регистрирани преди края на същата годината. Освен разкриването на името на марката, фирмите показаха първообраз, който е пресъздава идния индустриален модел.



Колата е с банален дизайн и наподобява доста по-готова за произвеждане от концепцията Vision-S, която беше показана на CES преди три години. Докато от Sony Honda Mobility бяха сдържани във връзка с спецификите, моделът се отличава със скучна, само че заоблена предна част с тънки фарове и отличителна „ медийна лента “, която ще има необятна гама от вероятни екрани, които ще се зареждат от „ разнообразни сътрудници и основатели “.

От компанията споделиха още, че „ минималните декоративни линии и форма припомнят на галактически транспортен съд “. Моделът наподобява уместно футуристичен, защото има минималистичен дизайн и аеродинамично усъвършенствани 21-инчови джанти

Освен черния покрив, други забележителни акценти включват задна светлинна лента и подчертана раменна линия. По отношение на размера прототипът Afeela е дълъг 4895 мм, необятен 1900 мм и висок 1460 мм с междуосие 3000 мм.



Като се има поради присъединяване на Sony не е изненадва, че кабината е високотехнологична и разполага с огромен екран, който обгръща ширината на купето. Той е разграничен на голям брой секции, екраните за цифровите странични огледала са на външните ръбове, до момента в който дигитален инструментален панел се намира пред лидера.

Отдясно има информационно-развлекателна система, която се влива в екран за пасажера на предната седалка. Може да се види друг от общоприетите волан и минималистично арматурно табло.

Задната част за пасажери разполага със система за развлечение с двоен екран, както и осветяване на панелите на вратите. Те могат да се любуват на небето през панорамен стъклен покрив.

Прототипът на Afeela е оборудван с набор от камери и датчици от вътрешната страна и извън - общо 45, като стремежът е да се оборудва автомобила със система за полуавтономно шофиране от равнище 3.



Спецификациите към този момент са забулени в загадка, известно е, че ще има задвижване на всички колела и това допуска конфигурация с двоен мотор. Пробегът също е мистерия, само че една от фотосите на интериора демонстрира 377 км с към 75-80% оставащ заряд. Но това надали може да бъде някакъв ориентир, най-малко към този момент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР