Солта е продукт, който използваме ежедневно у дома. Тялото ни

...
Солта е продукт, който използваме ежедневно у дома. Тялото ни
Коментари Харесай

Ще онемеете, когато разберете за тези приложения на солта

Солта е артикул, който използваме всекидневно вкъщи. Тялото ни се нуждае от несъмнено количество сол, с цел да може да действа обикновено. Разбира се, нищо прекомерно не е добре, само че и цялостното отнемане от нещо, също може да докара до отрицателни последствия. А също така има някои приложения на солта, които в действителност ще ви изумят и ще ви накарат да се заредите с този артикул в по-големи количества, даже да не го ползвате по предопределение.

Безсолните ястия като че ли губят целия си усет, или по-скоро не го получават изцяло. Ето за какво всеки от нас постоянно има сол вкъщи. Но някой предположил ли е, че солта не е единствено кралицата на кухнята. Тя може да ви стане асистент по доста въпроси. Не вярвате? Е, в този момент от jenata.blitz.bg разкриват осем непредвидени трика, които може да извършите, с помощта на солта. Тя може да се употребява за разчистване, като медицински артикул, разкрасителен подобен и какво ли още не. Ето защо друго може да употребявате солта:

Миене на прозорци
Говорим за прозорците в къщата, в жилището, в колата и въобще всички гладки повърхности. Те ще искрят като нови! За задачата разбъркайте 2 супени лъжици сол в 3 литра топла вода и измийте прозорците. Толкова е просто, само че резултатът е необикновен. Използвайте същото решение, в случай че е належащо да премахнете замърсяване от мебелите.

Пране
Всеки от нас се разстройва когато облеклата му имат петна, а да не приказваме, в случай че даже и след пране те останат. Да не приказваме какъв брой е неприятно пък цветът на облеклата ни да избледнее. Но тъкмо тук идва на помощ солта. Сипете малко сол върху петното (без значение дали е „ прясно “ или е към този момент засъхнало). След това изперете дрехата по нонрмален метод и ще останете супер прелестно сюрпризирани от резултата.

Медицина
За болежка в зъбите можете да приготвите разтвор от вода и сол и да изплакнете устата си. Това е всичко. Болката скоро ще отмине. Ако пък пастата ви за съби е свършила, а ви би трябвало, то не се тормозете. И тук солта прави чудесна работа. Смесете сол с малко йод (но внимавайте, не се уливайте в дозировката) и готово – имате паста за зъби.

Забравете за потните и смрадливи крайници
Ако изпотяването на краката ви изтезава, то отново заложете на помощ от страна на солта. Пригответе най-простия „ мас “ и го използвайте като вана. Ще ви трябват 3 с.л. сол, 8 л. вода, ¼ сапун. Не единствено изпотяване, само че и упорита миризма ще отмине. Не забравяйте да намажете краката с овлажнител след процедурата.

Неприятните миризми в печката
Ако неприятната миризма идва от печката и въобще не изчезва, то тогава се отървете от нея, като добавите сол с канела вътре и включите за малко на ниски градуси. Това е всичко!

За почистване на домашна посуда
Ако имате чинии или домашни посуди, направени от мед или сребро, тогава със сол можете съвършено да ги почистите. В същото време металът няма да се утежни или почернее.

Запушени канали
Проблем със запушването на каналите поражда в най-неподходящия миг. Ако скъпите препарат за отпусшване на каналите не правят работа, то тогава пробвайте със сол! Тя бързо ще се оправи със запушването, както в банята, по този начин и в кухнята. Но какво да извършите? Лесно е! Само изсипете солта в канала и от горната страна налейте вряла вода.

Като скраб
Солта може да се употребява за козметични процедури, като я добавите към някои от обичаните си етерични масла. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР