Солена глоба предстои да получи наемател на ресторант в сливенското

...
Солена глоба предстои да получи наемател на ресторант в сливенското
Коментари Харесай

Солена глоба чака кръчмар, събрал 300 души на сватба

Солена санкция следва да получи наемател на ресторант в сливенското село Калояново, който макар направеното му от кмета устно предизвестие, е позволил в събота по обяд там да се организира многолюдна ромска женитба, написа "Монитор ".

По думите на селския отличник Танчо Петров на празненството имало над 300 души от бебета до старци, като множеството пристигнали от прилежащото Драгоданово, откъдето били младоженците.

В ресторанта се вихрели бурни кючеци под звуците на особено пазарена музикантска тайфа, на процедура никой не спазил даже обикновените санитарни условия за персонални защитни средства и разстояние.

„ Хората от Калояново са изплашени за здравето си, да не приказваме, че на сватбата бяха придошли другари и близки на сватбарите от цялата сливенска област. Не дай си боже един да е бил болен – стотици ще са инфектираните “, разяснява Танчо Петров, който на вятъра пробвал да изясни на ресторантьора какви рискове крие начинанието му. Той обаче му споделил да си гледа кметските задължения и да не се меси в неговия персонален бизнес.

От сливенската регионална администрация прецизират, че на 22 август е била осъществена инспекция на място от събирателен екип на РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи, като здравните инспектори установили, че притежателят на заведението не е основал нужната организация за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, разпоредени със заповед на министъра на опазването на здравето. Съставен е акт за нарушаване, а в РЗИ-Сливен е формирана административно-наказателна кореспонденция.

26 са към 25 август дейните случаи на COVID-19 в региона, където под карантина са 81 души. Очакат се резултатите от 16 проби – 8 на лица със признаци и 8 контролни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР