Соларна лаборатория ще помага на учениците от Бобов дол да

...
Соларна лаборатория ще помага на учениците от Бобов дол да
Коментари Харесай

Соларна лаборатория ще помага на учениците в Бобов дол

Соларна лаборатория ще оказва помощ на учениците от Бобов дол да намерят опция на въгледобива в града. Освен откриване на изгодите за околната среда от потреблението на слънчевата сила, лабораторията ще разреши и разширение на опциите за работа на младите техници, които учат компетентност електроенергетика.

Бобов Дол

Петима дванадесетокласници са първите, които ще преминат образование в новооткритата слънчева лаборатория в Професионалната гимназия в Бобов дол. Заедно с диплом за електротехници те ще получат и удостоверение за професионална подготовка „ Монтьор на фотоволтаични съоръжения ".
Татяна Костадинова, шеф на Професионална гимназия Бобов дол: Със замирането на мините в Бобов дол гледаме да открием нещо по настоящо, нещо което ще ги заинтригува и нещо, което ще откри приложение в други сфери. Инж. Кольо Орешков, Център за енергийни решения: Тука са представени… благоприятни условия за 3 лабораторни задачи… Тези лабораторни задания ще им дадат едни действителни на практика умения за бъдеще да работят, а и освен да работят а и да продължат да се занимават с едни такива неща. Те ще са ги пипнали, ще са ги видели, ще са ги пипнали.
Оборудването за слънчевата лаборатория е дарено на учебното заведение от Грийнпийс, България.
Деница Петрова, Грийнпийс, България: Бобов дол от много време е център на енергетиката и ние, когато взехме решение да помогнем в образованието за слънчева електротехника искахме да е на такова място, което има исторически енергетика. Надяваме се по този начин Бобов дол да продължава да развива електроенергетиката, само че по този начин към този момент с други източници, не въглища, а вятър, слънце, вода, възобновима сила.
В учебното заведение в Бобов дол към този момент обмислят разкриването на нова компетентност обвързвана с производството на възобновима сила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР