Софтуерен продукт, разработен от българска фирма, дава възможност на клиентите,

...
Софтуерен продукт, разработен от българска фирма, дава възможност на клиентите,
Коментари Харесай

Да пазаруваш онлайн като в мола

Софтуерен артикул, създаден от българска компания, дава опция на клиентите, пазаруващи онлайн, да бъдат обслужени като в същински магазин. Технологията е демонстрирана преди дни на международното софтуерно ревю GITEX в Дубай.

„ Труд ” беседва с Цветелина Попова, управител „ Продажби ” в компанията IRZ Solutions, основала продукта. „ DigiNovo е артикул, предопределен да надгради платформите за електронна търговия, като оказва помощ на търговците да дават на клиента същото равнище на обслужване, което би получил, в случай че посети физически магазина им ”, изяснява Цветелина.

Идеята за приложението е на съоснователя на компанията Евгений Гълъбов, чиято идея е да сътвори артикул, посредством който клиентите да бъдат съветвани в действително време при онлайн извършване на покупки. „ Името идва от Digital Innovation, тъй като ние прилагаме иновационни цифрови технологии в помощ на комерсиалната активност ”, разяснява мениджърът. Продуктът е пуснат на пазара преди два месеца и към този момент се водят договаряния с клиенти от България, Русия и Хърватия.

Приложението работи по следния метод – когато клиент на даден магазин желае да научи повече елементи за съответен артикул, в уеб страницата натиска бутон, посредством който се включва видео и аудио връзка с съветник, от който в действително време получава информация. „ По този метод обслужването е доста по-добро, в сравнение с при нормалното онлайн извършване на покупки. Често фотографията не е задоволителна, с цел да се придобие визия, посредством приложението клиентите имат опция да видят действителния артикул в елементи или даже да изберат по-подходящ артикул ”, прецизира Цветелина.

Продуктът на компанията може да се употребява при продажбата на всевъзможен тип артикули. “Добро приложение може да откри в областта на компании, които оферират битова електроника, бяла техника и изобщо търговия на дребно. Ако клиентът желае да „ види ” от близко даден преносим компютър или по какъв начин работи даден фотоапарат, това ще става елементарно и бързо със съдействието на съветник ”, добавя мениджърът.

Освен в електронната търговия, DigiNovo може да се ползва и в областта на финансовите услуги – при даване на потребителски заеми и електронно банкиране, както и при продажбата и наемането на недвижими парцели. “В случай, че клиент на банка желае да получи съответна информация за дадена услуга, вместо да се разхожда до там, може да го направи от у дома или от офиса си ”, споделя Цветелина. По същия метод търсещите да наемат или купят апартамент икономисват време от предварителни огледи от място на място.

По време на ревюто в Дубай компанията получава концепция от потенциалнен клиенти DigiNovo да бъде употребявано в изложби като GITEX. “Би било доста комфортно, тъй като в действително време могат да бъдат прегледани продуктите по щандовете ”, споделя Цветелина. „ Друг евентуален клиент, с който се срещнах, сподели, че желае да продава по този метод бижутерия ”, добавя тя.

Идеята на компанията е да откри пазар освен в България, само че и в чужбина. „ В Дубай да вземем за пример имат доста молове, хората обичат да пазарят онлайн и приложението би било потребно ”, отбелязва Цветелина.

Как са подбрани участниците

Осемте български участници са подбрани от уредниците на GITEX, откакто бяха изпратени всички кандидатури, получени в БАИ за месец и половина. Министерството на стопанската система и Българската организация за вложения /БАИ/ поддържаха финансово българските започващи компании с пространство и щанд по време на ревюто.

Представените в Дубай наши компании бяха Spy my music, Embrioo.com, Printivo, Vantage School, Out2Bound, Proznanie – Vedamo, Playground Energy и IRZ Solutions. Те са от браншове ИТ, обучение, медицина, VR Games, мобилни приложения, технологии за умни градове, облачни услуги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР