Софийският районен съд ще се произнесе до 30 дни по

...
Софийският районен съд ще се произнесе до 30 дни по
Коментари Харесай

Съдът казва до месец законен ли е арестът на Горанов

Софийският областен съд ще се произнесе до 30 дни по жалбата на някогашния финансов министър Владислав Горанов против заповедта на Министерство на вътрешните работи за 24-часовото му задържане. Заседанието по делото на Горанов беше през днешния ден. Той не се яви в съда, прати единствено юрист - Станислава Каракушева от адвокатската фирма на Менко Менков.

Каракушева пледира, че издадената заповед за задържане на Горанов е напълно незаконосъобразна, съобщи БГНЕС. " Не е налице фактическо съображение за издаване на тази заповед. Не е разказано времето, мястото, какви работи следва да се осъществени с оглед твърдяното закононарушение във връзка, с което е издадена тази заповед. На последващо място по делото не са показани безусловно никакви доказателства, че съществувала заплаха господин Горанов да се укрие или да попречва по някакъв метод осъществяваните дейности по следствието ", уточни още адвокатката. Също както и прокуратурата, тя твърди, че полицията не е имала подготвеност да прави дейности по следствието и в Министерство на вътрешните работи са били наясно с това.

На 17 март водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова бяха арестувани за 24 часа със заповед на Министерство на вътрешните работи, откакто полицията образува в изискванията на необходимост дело за изнудване на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. На идващия ден обаче прокуратурата разгласи, че няма доказателства, с цел да повдигне обвиняване на тримата, както и че Министерство на вътрешните работи е опорочило следствието. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха освободени и заведоха каузи против заповедите си за задържане. Софийската градска прокуратура се зае да " санира " следствените дейности на Министерство на вътрешните работи, включитечно и посредством преразпит на тримата. След 2 години отсрочване беше отправена и молба до Дубай за разпит на Божков в качеството му на обвинен.

Делото за ареста на Борисов е планувано за четвъртък. За това на Арнаудова съдът още не е определил дата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР