Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива

...
Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи е инициатива
Коментари Харесай

„Походът на книгите“ продължава - известни личности ще четат на децата пред НДК

Софийският интернационален книжовен фестивал за деца и младежи е самодейност на Асоциация „ Българска книга “, стартирала през 2018 година Тази година ще се организира в дните от 30 май до 5 юни в пространството пред НДК. Деца, родители и експерти, ангажирани с насърчаването на детското четене, ще могат да се срещнат със модерни български и задгранични създатели, да надникнат в кухнята на основаването на детските книги, да прекрачат оттатък буквите и да вземат участие в срещата на литературата с други прояви на духа.

Ще се върнем във времето с историята на българската детска литература и ще усетим трендовете, които чертаят нейното бъдеще. Малки и огромни ще могат да се срещнат с креативния развой, преди една книга да заживее личен живот в ръцете на читателя, ще научат по какъв начин литературата не просто отразява измененията в света, само че и провокира хората да го трансформират, ще видят по какъв начин можем да се научим да поддържаме връзка по-добре, да бъдем по-добри другари и по-добри хора.

Откриването ще бъде на 30 май от 11:00 часа в пространството пред Националния замък на културата, а кулминационната точка ще е 1 юни - Денят на детето, който ще бъде кондензиран с потребни действия и приятни страсти за цялото семейство.

През цялото време ще има детска сцена, на която ще има десетки събития с обезпечен превод на български език за участниците от интернационалната стратегия. А в продължение на цяла седмица всеки ден от 11:00 часа хора на изкуството и културата ще четат нови книжки на децата - „ Походът на книгите “ не просто продължава, а към този момент не може да бъде спрян! /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР