Софийският градски съд (СГС) отхвърли исковете за 30 000 лева,

...
Софийският градски съд (СГС) отхвърли исковете за 30 000 лева,
Коментари Харесай

Удар за Стайков - губи битка в съда

Софийският градски съд (СГС) отхвърли исковете за 30 000 лв., които подсъдимият предприемач Миню Стайков заведе против прокуратурата и профилираните съдилища, заяви lex.bg.

Стайков заведе делото по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ) преди две години, като твърдеше, че повече от 8 месеца е арестуван нелегално в нарушаване на Европейската конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

Според него прокуратурата и спецсъдилищата са нарушили правото му на независимост и сигурност по член 5 от конвенцията и по тази причина изиска от Софийски градски съд да ги осъди солидарно да му платят желаното обезщетение.

В исковата молба на Стайков до градския съд се споделяше, че след първичното му задържане спецсъдилищата механично са потвърждавали най-тежката мярка за неотклонение, вследствие на което той се чувствал беззащитен и е изгубил доверие в институциите.

Специално внимание беше отделено на заключенията на лекарите, че Стайков е претърпял мозъчен инсулт след задържането и съгласно тях би трябвало да се лекува в домашни условия с постоянни визити за рехабилитация, а такова лекуване в болничното заведение на пандиза не може да получи.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР