Софийският градски съд окончателно реши, че Николас Учиндослки остава в

...
Софийският градски съд окончателно реши, че Николас Учиндослки остава в
Коментари Харесай

Окончателно: Арест за Николас Учиндолски

Софийският градски съд дефинитивно реши, че Николас Учиндослки остава в ареста. Магистратите са безапелационни – има задоволително доказателства против него.

От градски съд са изцяло съгласни с претекстовете на първата инстанция, макар жалбата на Учиндолски и отбраната му.

Само преди към седмица и районният съд сподели, че Учиндолски би трябвало пъкъла остане в ареста

За да стимулира решението си тогава съдията записа, че въз основа на доказателствата може да се направи обосновано съмнение, че Учиндолски е направил закононарушенията, за които е упрекнат.

Освен това има задоволително доказателства за обвиняванията, които са му повдигнати. Съществува и социална опасност  – както поради действията, по този начин и на дееца.

Съдът е на мнение, че Учиндолски може да извърши закононарушение, поради правосъдното му минало. А това, че е в изпитателен интервал не го е спряло.

И отново съгласно съда: Ако е на независимост той може да окаже въздействие на очевидци по делото. Има и заплаха да се укрие. Няма налице заболяване, което да не може да се лекува в ареста.

За да изиска задържането на Учиндолски в ареста, прокуратурата се базира на разпити на очевидци, като и на разпознавания, направени от полицията. Освен това държавното обвиняване напомни, че Учиндолски е осъждан два пъти, а трите действия, за които е арестуван, са осъществени по време на изпитателен период. Става дума за условна присъда, от две години с четиригодишен изпитателен период.

Всичко това, съгласно прокуратурата, демонстрира, че Учиндолски е лице с открити незаконни привички

Освен това, отново съгласно обвиняването, наложеното наказване на Учиндолски не е имало превъзпитаваща роля. Той е лице с висока степен на социална заплаха и може да извърши закононарушение в случай че е на независимост, настоя прокуратурата.

На противоположното мнение бе отбраната на Учиндолски, която съобщи, че не са налице предпоставки за неговото непрекъснато задържане.

Защитата твърди, че не е ясно кого и защо Учиндолски е принуждавал. Освен това, във връзка с грабежа, за който той е упрекнат, отбраната му също твърди, че няма безапелационни доказателства.

Дълго време, съгласно отбраната, е имало предварителна инспекция по текст от закона за осъществена машинация. Също по този начин били разпитвани очевидци за изтеглени заеми. Учиндолски и отбраната му обявиха пред съда, че желаят по-лека мярка за неотклонение, да вземем за пример домакински арест, тъй като няма заплаха упрекнатият да се укрие.

Решението на съда от през днешния ден е дефинитивно.

Навярно следствието, тормозило Учиндолски, е това на SafeNews

Мащабна скица за източване на стотици хиляди лв. от банки, разкри следствие на SafeNews. Зад нея стои добре познатият в престъпните среди Николас Учиндолски.

 Николас Учиндолски Снимка: SafeNews

Свързахме се с двама от пострадалите, които в началото се съгласиха да приказват пред камерата ни. Страхът за живота им обаче ги накара да пожелаят анонимност. Един от тях свидетелства пред SafeNews. А останалите към момента се притесняват, че това може да им коства живота.

„ Бях в невъзможност, а Николас ме уреди с заема “, споделя С. Т.  пред SafeNews.

По думите му измамникът парадирал с връзки във всички банки. Схемата е такава: Николас ги кара да изтеглят парите от банката. След това, под предтекст, че парите му трябват, ги кара да му ги дадат, с цел да ги завърти през обмен бюро. Не е ясно за какво пострадалите му имат такова доверие. Разбира се, Николас им обешава, че ще им върне парите. Нещата не се случват тъкмо по този начин. Големите суми просто потъват, а по-късно идват и заканите.

„ Той парадира с връзки с банкери. В следствие ни разкри, че тази скица върви единствено тъй като се регистрира на служител на реда на доста високо равнище. Те са му чадъра и го пазят. “

ЦЯЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ ЧЕТЕТЕ ТУК 
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР