Софийският градски съд е издал европейски заповеди за арест за

...
Софийският градски съд е издал европейски заповеди за арест за
Коментари Харесай

Съдът издаде европейски заповеди за арест на руснаци, обвинени за взривове в оръжейни складове

Софийският градски съд е издал европейски заповеди за арест за шестима руснаци, които са упрекнати в тероризъм в България

Заповедите са издадени по искане на Софийската градска прокуратура (СГП) по отношение на следствие по досъдебното произвеждане са четири гърмежа, осъществени в интервала от 2011 година до 2020 година, в хранилища за муниции, намиращи се на територията на страната.
Първият случай е от ноември 2011 година до с. Ловнидол, когато е взривен склад, благосъстоятелност на комерсиалното сдружение ЕМКО. Унищожено е доста количество муниции и взривни субстанции, предопределени за експорт към Министерството на защитата на Грузия.Вторият случай е от 2015 година до с. Иганово, при който е взривен склад за подготвена продукция на ВМЗ-Сопот. Част от унищожената продукция - по информация на Министерството на стопанската система - също е благосъстоятелност на ЕМКО.В същата година е взривен завод за произвеждане на муниции на ВМЗ-Сопот в с. Иганово.Четвъртият случай е от 2020 година до град Мъглиж, когато е взривен склад за капсул-детонатори и капсул-детонатори на цех „ Арсенал “ - Казанлък.
Преди няколко месеца следствие на изданието Insider и журналиста Христо Грозев разкри в елементи връзката на съветското разузнаване (ГРУ) с взривяването на складовете.

Тогава " The Insider " заяви, че се е сдобил със записи от пътувания и изтекла преписка от членове на отделение 29155 на ГРУ, които потвърждават тяхното присъединяване във гърмежа в България през 2011 година и разкриват за какво толкоз доста от оперативните чиновници, взели участие в тази и други акции, заемат високи политически позиции в Русия на Владимир Путин, пишат създателите.

Разследването на прокуратурата на гърмежите в България продължава от април 2021 година.

Това е наново издаване на европейски заповеди за търсене на упрекнатите в тероризъм руснаци.

Те обаче могат да бъдат арестувани, единствено в случай че бъдат засечени от службите при пътешестване в Европа, защото Русия не предава свои жители по искане за арест, издадени от други страни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР