Тежките и неприятни магнитни бури са истинска напаст за сериозен

...
Тежките и неприятни магнитни бури са истинска напаст за сериозен
Коментари Харесай

Най-лесните начини за справяне с тежките магнитни бури

Тежките и неприятни магнитни стихии са същинска злина за сериозен % от хората. Тук обаче ще разясняваме безусловно всичко, което ви е основно, с цел да се преборите с тях. Както и за ваше прилагане ще ви посочим метод, по който да разбирате постоянно в точния момент с цялостна годност в кой интервал ще се появат магнитни стихии. Защо от ден на ден хора се оплакват от магнитните стихии?

Различни изследвания сочат, че близо 45 % от хората имат нараснала сензитивност към магнитните стихии, а напоследък броят им покачва растежа си. Не всички от тях позволяват, че персоналното неразположение, нарасналата раздразнителност, нежният сън, физическа уязвимост и потиснатост, компликация при фокусиране, са подбудени или подсилени от магнитните стихии. 

Обръщаме внимание на това, че при някои хора разнообразни типове дискомфорт стартират да стават забележими даже ден или два преди започването на магнитната стихия, а при други - в окото на бурята.

Но нищо от това не е толкоз ужасно - всеки може да се приспособи и сведе до най-малко реакцията си към магнитната стихия, в случай че придобие първокласни привички и употребява разнообразни тактики за справяне със обстановката. 

Най-хубавото е, че тези привички са пъклен потребни и ще ви влияят здравословно по този начин, че освен когато стартират магнитните стихии, а постоянно в всекидневието да имате съвършена кондиция и всеки да се интересува по какъв начин я поддържате. 

Затова тук ще изброим това, което ви е нужно да знаете за магнитните стихии и какви техники да прилагате, с цел да се сблъскате с надвит излаз с тях. Знаете ли дали сте метеочувствителни? В случай, че магнитните стихии ви докарват до неприятни положения, то несъмнено вие принадлежите към хората, които страдат от нараснала метеочувствителност. 

Дори и да е по този начин, това не би трябвало да основава във вас терзания - в действителност съвсем половината от популацията са метеочувствителни. Как можем да ги характеризираме? За тях има голям брой проучвания. Tе стигат до едни и същи резултати, които могат да се обобщят по този начин:

Метеочувствителните хора страдат от разнообразни промени в психическото здраве, както и физически дискомфорт, когато има разнообразни климатични промени. Смяната на сезоните, по-голяма мокрота или прекомерна сухота на въздуха, мощните жеги или настъпващият мраз, слънчевите изригвания им въздействат доста повече, спрямо други. 

Метеочувствителните хора най-вече са малко по-чувствителни от другите и имат по-ранима душeвност. Понякога им се стоварват мъчителни чувства в ставите или мускулите при по-сериозна амплитуда на времето. Случва им се да не заспиват добре през нощта. Характерна за тях е също доста намалена продуктивност, заплеснатост и компликации при централизация. Усещането за зной е постоянно срещано недоволство.

Хроничните болести въздействат не доста добре на хората с изразена метеочувствителност. Например в случай че имате високо кръвно, сърдечни и неврологични проблеми, хормонални несъответствия - сигурно измененията във времето ви влияят отрицателно. 

Магнитните стихии са тъга за хипотониците - хората с ниско кръвно; те биха могли да изпитват присъща уязвимост, инсомния и проблеми с апетита по време на магнитни стихии или други климатични амплитуди. Ако принадлежите към този вид персоналност, не е време за терзания: ето какво съветваме да извършите по време на магнитните стихии. 

Няколко хитрини, с цел да облекчите въздействието на магнитната стихия? 

- Меню за магнитна стихия - пригответе следните артикули Какво ще има в чинията в дните на магнитни стихии и околните дни към тях, е от първостепенна значимост за тонуса ви. 

Диетата, която ще ви даде сили против магнитните стихии, е в действителност приятна и потребна. Всъщност тя е подобаваща за всеки ден и месец, само че в случай че не може да я спазвате непрестанно, то най-малко в дните на магнитни стихии се придържайте към следните хранителни артикули.

- Задължително включете в менюто повече плодове, зеленчуци и билки. Изключително потребен вид са печените ябълки, кайсиите, стафидите. Чудесно въздействат на здравето бананите, поради наличието на калий. 

- Ако се разбирате добре с тенджерата и готвенето, от варивата в този момент е пристигнал момента за фасул и леща. Тези варива работят облекчаващо в дните с магнитни стихии. 

- Хлябът: По-правилният избор е да е ръжен, тъй като е цялостен с витамините от групата Б, които имат изключително мощно влияние за нервната система. Опитайте се да не консумирате белия самун най-малко в тези дни. 

- Чайове и билки: Билковата ни аптека постоянно е огромна, само че тук ще ограничим до главните. Това са шипка, валериан, мента, глог, мащерка, маточина. Може даже да си извършите микс от няколко билки, които въздействат отлично на здравето.

- Закуската е нещо, което не ви съветваме да изпускате. Направете си нещо с овес. Ако сложите в кашата мляко, имайте предвич, че е целесъобразно нискомаслено. - Опитайте се да избягвате месото, да се похапва риба.

8 супер потребни навика при магнитна буря 

По време на магнитните стихии наложително би трябвало да си почивате повече. Сънят е най-ценният ви другар - както през нощта, несъмнено, по този начин и, в случай че имате такава опция, отдайте се на следобедната сънливост.

Разходките са от първостепенна значимост, както и чистия въздух. Ако има наоколо парк или най-добре екопътека, в този момент е най-подходящият миг, в който да се отдадете на тях. Не е наложително разходката да е дълга, само че едни отпускащи 30 минути ще са ви напълно задоволителни. 

Ако инцидентно не ви е до разходка и предпочитате да прекарате повече време у дома, то една къса гимнастика ще ви се отрази повече от добре и ще ви помогне да редуцирате въздействието на магнитните стихии. Минералните бани ще ви влияят добре също. 

Намалете пърженото, мазните храни, храните с нишесте, алкохола. Редуцирайте цигарите. Не яжте пикантни и прекомерно солени храни. По-малко физически натоварвания. Редуцирайте кибиченето пред тв приемника, компютъра и телефона. Ключови са часовете преди лягане - тогава дръжте устройствата встрани.

Половин таблетка аспирин, при положение, че не ви носи болки в стомаха, ще има хубава роля в оправянето с казуса с магнитните стихии. Можете да изпробвате противоположен душ, т.е. да редувате топла и студена вода в хигиеничните ви привички.

По-хубаво е да намалите консумирането на мощни чайове и кафета. Енергийните питиета са безусловно неразрешени. Кофеинът както се знае, не е целесъобразен по време на магнитните стихии, защото надали ви е нужна превъзбудата, която провокира. Сложете спирачка за малко на значимите решения и не прекалявайте с шофирането. Да се осведомим за бурите - има добър източник

Навярно сте открили, че в онлайн средата е наситено с непрекъснати информации за магнитни стихии. За страдание обаче в тях рядко има доза истина. Съществува един-единствен способ да се информирате в точния момент за бурите - може да се открие и безусловно меродавен на страницата на Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките, поучава actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР