Софийският апелативен съд (САС) потвърди 9-годишната присъда на Кристиан Николов,

...
Софийският апелативен съд (САС) потвърди 9-годишната присъда на Кристиан Николов,
Коментари Харесай

Втората инстанция потвърди 9-годишната присъда за смъртта на Милен Цветков


Софийският апелативен съд (САС) удостовери 9-годишната присъда на Кристиан Николов, обвиняем за причиняването на. Това съобщи, базирайки се на информация от юристи по делото, които са получили правосъдното решение в сряда вечерта.

На 19 април 2020 година Николов блъсна с висока скорост откъм гърба колата на Цветков, до момента в който той изчакваше на червен светофар на кръстовището на бул. “Черни връх “ и ул. “Хенрик Ибсен “. откри, че ударът е станал със скорост от 99 км/ч, както и че в кръвта на Николов е имало следи от три наркотични субстанции – амфетамин, кокаин и марихуана.

Той беше изправен пред съда за причиняване на случая с възможен предумисъл, при който причинителят осъзнава, че може да аргументи вреди или вреди на някого с държанието си, само че все пак прави нещо неразрешено от закона. През март подсъдимият, само че единствено в частта на обвиняването по несъобразителност, а за възможен предумисъл беше оневинен.

Сега втората инстанция удостоверява това решение на Софийския градски съд (СГС). Присъдата обаче не е дефинитивна и може да се апелира пред Върховния касационен съд (ВКС).

Кристиан Николов отхвърля да взимал умишлено неразрешени вещества преди трагичния случай. На първа инстанция прокуратурата изиска той да бъде наказан на 15 години затвор, отчитайки като смекчаващи виновността условия младостта му, чистото му правосъдно досие и фактът, че е опитал да помогне на потърпевшия Милен Цветков незабавно след злополуката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР