Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Калоян Каймакчийски, обвинен

...
Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Калоян Каймакчийски, обвинен
Коментари Харесай

Обвиняемият за убийството на Кристина Благоева остава за постоянно в ареста

Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста Калоян Каймакчийски , упрекнат за убийството на 32-годишната Кристина Благоева в София. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В петък тялото на младата жена беше намерено с две прострелни рани в багажника на кола. Впоследствие Министерство на вътрешните работи задържа Каймакчийски, с който Благоева е имала връзка, а прокуратурата го упрекна в преднамерено ликвидиране.

С решението си от четвъртък САС удостовери отпреди няколко дни, който реши, че има заплаха Каймакчийски да се укрие или да извърши нови закононарушения, в случай че бъде пуснат под домакински арест.

Съдът намира за обосновано и обвиняването в преднамерено ликвидиране, като в четвъртък бяха показани нови доказателства. Едно от тях е експертиза на колата на убитата жена. Тя демонстрира, че Благоева е била убита със служебното оръжие на актуалната другарка на Каймакчийски. Тя работи като военнослужеща в поделението в Мусачево, заяви Нова телевизия.

Съдът и прокуратурата одобряват, че обвиненият скрито е употребявал оръжието.

По тялото на убитата Благоева правосъдните лекари са намерили редица следи от принуждение - ожулвания и синини.

Пред съда упрекнатият Каймакчийски сподели само, че желае да бъде пуснат от ареста. Той е осъждан два пъти условно - за палеж на кола и за опасност за ликвидиране. От две години обаче е оправдан, тъй като е изминал срокът на условните му присъди.

Преди дни от организация „ Асоциация Анимус “, която дава психическа поддръжка на дами, потърпевши от принуждение, описаха, че убитата Кристина Благоева се е свързала с тях на 9 март. Пред чиновниците на асоциацията тя е разказала, че ден по-рано мъж, с който е имала интимна връзка, я е заплашил с ликвидиране. Впоследствие я е дебнел и преследвал.

Благоева е обмисляла да подаде сигнал пред полицията. Според обвиняването на прокуратурата тя е убита на 3 април.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР