Данните на службата за национална статистика демонстрират, че брутният вътрешен

...
Данните на службата за национална статистика демонстрират, че брутният вътрешен
Коментари Харесай

Британската икономика излезе от рецесията

Данните на службата за национална статистика показват, че брутният вътрешен артикул на страната е отбелязал растеж с 0,6% през трите месеца до март, най-силният напредък от четвъртото тримесечие на 2021 година, когато се е повишил с 1,5%.

 

Няма подозрение, че бяха сложни няколко години, само че днешните данни за напредък са доказателство, че стопанската система се връща към цялостно здраве за първи път след пандемията, уточни финансовият министър Джереми Хънт.

 

Централната банка, която задържа лихвените проценти на 16-годишен връх, предвижда тримесечен растеж от 0,4% за първото тримесечие на тази година и по-слаб растеж от 0,2% за второто тримесечие.

 

На месечна база стопанската система се разшири с 0,4% през март, отразявайки силата на търговията на дребно, публичния превоз, превоза и опазването на здравето - частично заради по-малкото стачки в обществения бранш. Брутният вътрешен продукт през март е с 0,7% по-висок в съпоставяне със същото време през миналата година.

Въпреки това Обединеното кралство към момента има едно от най-бавните възобновявания от резултатите на коронакризата.

 

В края на първото тримесечие на 2024 година стопанската система на страната беше единствено с 1,7% по-голяма от равнището си в края на 2019 година, преди пандемията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР