Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение на

...
Софийският апелативен съд отказа да измени мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Втори съд отказа да пусне от килията убиеца на Милен Цветков

Софийският апелативен съд отхвърли да промени мярката за неотклонение на 21-годишния Кристиан Николов, който провокира тежката злополука, в която почина телевизионният водещ Милен Цветков.

Така правосъдният състав с ръководител Веселин Пенгезов удостовери решението на градските магистрати, които преди седмица също отхвърлиха да пуснат от килията Николов. Както тогава, по този начин и през днешния ден обвиненият пристигна в правосъдната зала, като съобщи пред апелативните съдии, че ще съблюдава наложената му мярка за неотклонение и ще бъде разполагаем на съда.

Адвокатът на Кристиан - Любомир Таков настояваше подзащитният му да бъде пуснат под домакински арест и да се следи с електронна гривна. Юристът цитира декларацията на Европейския комитет за попречване на изтезанията, нечовешкото или унизително третиране или наказване при Съвета на Европа по отношение на правилата, свързани с отнасяне на лишените от независимост лица в подтекста на пандемията от Covid-19, съгласно която се предлага търсене на опция на мярката " задържане под стража " от всички страни в процеса.

Наблюдаващият прокурор обаче посочи, че няма съображение за изменение на мярката, периодите са спазени, а тежестта на закононарушението е налице. Според държавното обвиняване има заплаха от укриване, също така Кристиан Николов може да извърши и друго закононарушение.

Наказанието, което грози младежа, в случай че бъде приет за отговорен за гибелта на телевизионния водещ е от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР