Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Ивайло Борисов -

...
Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Ивайло Борисов -
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция задържаните за отвличането на Адриан Златков

Софийският апелативен съд освободи под парична гаранция Ивайло Борисов - Ториното, Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, упрекнати в помагачество на незнаен причинител и гарант на отвличането на Адриан Златков от предходната година. С определението си съдът отхвърли решението на градския съд, който преди седмица остави за непрекъснато в ареста четиримата. 

Борисов, Джамбазов и Стефанова ще бъдат освободени, откакто платят гаранция от по 10 000 лв., а Марков - от 5000 лв.. Определението на съда е дефинитивно.

Според данните от следствието, Борисов и Марков са дали два автомобила, употребявани от похитителите на Адриан. Апелативните съдии обаче считат, че липсва решителност на доказателствата за тази теза, както и за това, че другите двама обвинени са притежатели на СИМ-картите употребявани при контактите на похитителите с родителите на Златков. Той  беше похитен в края на август предходната година и остана в плен 10 дни.
В началото на септември младият мъж бе освободен, а татко му, притежателят на автокъща за първокласни коли Тони Златков, призна, че е платил откуп.

Съдът дефинира също, че оперативната информация в делото не може да бъде употребена за налагане на най-тежката мярка, а това би трябвало да стане въз основа на доказателства. Както и че доказателствата са фрагментарни и не могат да обосноват осъществяване на закононарушението.

Обвиняемите,както и прокурорът, отхвърлиха да приказват пред медиите. Адвокатите на четиримата обаче обявиха, че са удовлетворени, че съгласно съда няма обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към закононарушението, само че показаха удивление, че е била избрана парична гаранция, откакто по закон щом няма такова съмнение лицата следва да се освободят.

Адвокат Розалина Апостолова разяснява, че в случай че всеки съд " е на мястото си, както този " и отхвърля да задържи обвинен, откакто прокуратурата се е явила без доказателства против него, то тогава държавното обвиняване ще разбере, че по този начин не може да се работи. По думите й, в този момент това е допустимо да се случва, тъй като има сформира на съда, които без доказателства задържат обвинени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР