Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов-син домашен арест, който

...
Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов-син домашен арест, който
Коментари Харесай

Съд пусна под домашен арест задържания с 62 000 лв. спортен чиновник

Софийският апелативен съд наложи на Иван Иванов-син домакински арест, който е упрекнат от прокуратурата за пожелан и получен рушвет, предава Българска телеграфна агенция. Според правосъдния състав има редица пороци при повдигането на обвиняването, което на този стадий не подхожда на доказателствата по делото. 
Апелативните магистрати настояват, че в обвиняването на Иванов – наследник има пропуски, не излиза наяве какво е трябвало да направи той против взетия рушвет, а акцията по задържането му е пресякла предаването на пари на двама висши служители, един от които зам.-министър на спорта. Предстои изясняване на случая и прецизиране на обвиняването, само че това не смъква отговорността от Иванов-син, а е безспорна и високата социална заплаха на действието му, защото той е държавен чиновник, уточни още съдът. По тази причина магистратите постановиха втората по тежест мярка за неотклонение – а точно „ домакински арест “ без право да напуща адреса си без позволение на органите на досъдебното произвеждане.
Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и протестиране.
По делото обвинен е и бащата Иван Иванов, който е олимпийски първенец по повдигане на тежести от Барселона през 1992 година, четирикратен международен и петкратен европейски първенец, а сега е основен треньор на националните тимове по повдигане на тежести и член на УС на федерацията по щанги (БФВТ). Двамата бяха арестувани в края на предходната седмица. Сумата от малко над 62 000 лева е дадена от ръководителя на БФВТ Ариф Маджид на Иванов-син, който съгласно прокуратурата и КПКОНПИ е бил арестуван с белязаните пари.
Софийският градски съд наложи парична гаранция от 5000 лева на Иванов-баща, като той не апелира наложената му мярка за неотклонение, до момента в който за Иванов-син постанови непрекъснат арест.
Иван Иванов-син изиска от съда през днешния ден да му бъде наложена по-лека мярка. Според бранителя му Костадин Костадинов, не са налице предпоставките той да бъде арестуван в ареста. Той означи, че има разминаване сред показанията на двамата главните очевидци. Както и, че няма данни клиентът му да е направил опит да се укрие или да попречва разследване
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР