Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу внучката на Виалета

...
Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу внучката на Виалета
Коментари Харесай

Внучката на Виолета Донева отива на съд, твърди се, че е убила актрисата с 54 удара с нож

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт против внучката на Виалета Донева - Ивет Стайкова - за съзнателно ликвидиране актрисата, осъществено по изключително непосилен за потърпевшата метод и с особена свирепост.

Според обвинителния акт до 18.10.2022 година Стайкова живеела дружно с приятеля си. През този интервал употребявала марихуана и други опиати и проявявала експанзия, както към приятеля си, по този начин и към неговата майка.

Поради това приятелят на обвинената провел диалог с бабата на Ивет - Виолета Донева - и на 18.10.2022 година завел обвинената в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка, а Ивет Стайкова заради това таила възприятие на ненавист към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 година двете били сами в жилището на актрисата. С желанието на убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, обвинената взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи.

През това време потърпевшата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар.

Нараняванията довели до остра кръвозагуба, вследствие на която настъпила гибелта на Виолета Донева. След като умъртвила баба си, обвинената напуснала жилището в 05:14 ч. на 20.10.2022 година

От заключенията на назначените в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че Ивет Стайкова е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, показват от прокуратурата.

Обвиняемата е с мярка за неотклонение задържане под стража. Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР