Софийската градска прокуратура проверява още едно име от списъка на

...
Софийската градска прокуратура проверява още едно име от списъка на
Коментари Харесай

СГП проверява още едно име от списъка Петков - Александър Манолев

Софийската градска прокуратура ревизира още едно име от листата на премиера Кирил Петков. Това е някогашният заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, който бе глобен от Държавния департамент на Съединени американски щати за корупция, както и свързани с него компании за укрити и избегнати данъчни отговорности. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Материалите са постъпили, откакто Върховната касационна прокуратура е направила инспекция по сигнала на премиера Кирил Петков, който на 9 февруари занесе в прокуратурата лист с 19 лица, за които има данни за корупция.

Още на 14 януари 2020 година са изпратени материали, които са отделени от делото в Благоевград против Манолев и Ана Димитрова, които са упрекнати, че са показали погрешни сведения, с цел да получат средства от еврофондове, оповестяват от СГП.

Наблюдаващ прокурор е направил инспекция на 7 юли 2021 година и прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане, което се води за осъществено закононарушение по член 255, алинея 1, т. 2 и т. 6 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщи " Дневник ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР