Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия започнаха проверки на обществената

...
Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия започнаха проверки на обществената
Коментари Харесай

Прокуратурата и КПКОНПИ проверяват поръчката за уличното осветление на София

Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия започнаха инспекции на публичната поръчка за уличното осветяване на София. Днес самостоятелният общински консултант Борис Бонев и гражданската организация " Спаси София " внесоха в Държавната финансова ревизия и в Районната прокуратура сигнал за нарушавания на тръжната процедура и вреди за общинския бюджет.

Две компании си поделят София в публичната поръчка за уличното осветяване на стойност 73 милиона лв. и период на осъществяване 4 години. Разликата в цените на двете е сред 3 и 77 пъти за едни и същи материали и строително-монтажни работи, настояват от " Спаси София ". 

В пъти са и разликите с пазарните цени, споделя общинският консултант Борис Бонев: 
" Това е за жалост, голямо. Поредният случай, в който публичният запас се харчи по един непрогледен метод в публични поръчки, които будят съществени подозрения за подмолни сделки. Би следвало най-накрая способените органи да сложат завършек на тази процедура ".

От " Спаси София " разясниха и вътрешната инспекция на Столичната община:

" Госпожа Фандъкова на процедура да ревизира себе си, ми се коства малко необичайно поради, че Столична община, на която тя е началник, е възложител на тази социална поръчка ", сподели Бонев.

От Общината отхвърлиха коментар по случая, а в това време и Антикорупционната комисия заяви, че ще ревизира изказванията на общинския консултант.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР