Софийската филхармония разказва руски приказки на сцената на зала "България"Шедьоври

...
Софийската филхармония разказва руски приказки на сцената на зала "България"Шедьоври
Коментари Харесай

Софийската филхармония разказва руски приказки на сцената на зала "България"

Софийската филхармония споделя съветски приказки на сцената на зала "България"
Шедьоври на съветската класика ще звучат в зала "България" на 24 януари. Концертът на Софийската филхармония е под диригентската палка на маестро Карло Тенан и с присъединяване на Националния филхармоничен хор и любимката на родните меломани, цигуларката Божидара Кузманова, оповестиха от Софийската филхармония.

Тя ще показа Концерт за цигулка и оркестър в ла минор на Александър Глазунов. - произведение, считано за шедьовър, както със своята техническа компликация, по този начин и поради своята колоритна лиричност, жизнеутвърждаващо обръщение и оптимизъм. Самият Глазунов изпитва дълбоки подозрения, до момента в който написа този концерт, само че публиката и експертите единомислещо го афишират за шедьовър, който до през днешния ден не слиза от репертоара на най-хубавите реализатори.

"Сбъдната фантазия... концерта за цигулка и оркестър на Глазунов е сантиментален, хубав, цялостен с цветове и тембри, гальовен, цялостен със пристрастеност и наслада.... щастлива съм да го извърша с обичаната ми Софийска филхармония!" - написа Божидара Кузманова в обществените мрежи. Софийската аудитория познава и приветства нейния жанр, основал ѝ име на една от най-чувствените родни цигуларки.

Италианският маестро Карло Тенан стартира диригентска кариера като помощник на сър Антонио Папано, маестро Мстислав Ростропович и Маестро Лорин Маазел. Тенан е дирижирал някои от най-престижните интернационалните оркестри, в това число този на Римската Академия „ Санта Чечилия “, филхармонията на Токио, „ Концертхауз – Берлин “, оркестрите на Майските музикални тържества във Флоренция, „ Театро Комунале “ - Болоня, Оркестър „ Verdi di Milano “, Театралните оркестри на Манхайм, Марибор, Любляна, Инсбрук и Олденбург, „ Театро Ла Фениче “ във Венеция, „ Театро Масимо “ в Палермо и Брукнерския оркестър „ Линц “. Той застава за първи път пред Софийската филхармония и дружно с нея ще показват още "Половецки танци" на Александър Бородин и "Жар птица" - творбата, което за една нощ трансформира своя създател Игор Стравински в звезда.

Билети на цени от 12 до 25 лева са налични на касата на зала "България", eventim, epay и ticketsbg. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР