Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Българка и македонец отиват на съд за трафик на булки за Северна Македония

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Рами Б. и Магдалена К. за трафик на дами и принуждаването им да подписват брак в Северна Македония.

Македонецът и българката намирали дами от област Видин. Държали ги срещу волята им. Превеждали ги през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “, с цел да сключат цивилен брак с македонци.

Обещаваната им сума най-често била към 4000лв. Първоначално на дамите било обещавано, че единствено ще сключат брак, против което ще получат избрана сума.

Впоследствие се оказало, че също така би трябвало на посочена от обвинените дата - след подписване на брака - да пътуват и до страна от Европейски Съюз, където в съответните институции подписвали редица документи, без въобще да знаят и схващат тяхното наличие /повечето от тях били неграмотни/.

По време на следствието всички дами, сключили цивилен брак с македонски жители, изрично декларират, че точно обвинените Рами Б. и Магдалена К. са лицата, които са ги срещнали с изискванията за подписване на брак, оказали са им подпомагане, като превозване, вдишване на разноските за пътешестване, настаняване и престояване в хотели на територията на съответната страна по време на престоя им там, реализиране на срещи с бъдещите им съпрузи в чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР