Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж.

...
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъж, спечелил 57 000 лв. чрез имотни измами

Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 40-годишен мъж. П.Л. е упрекнат за това, че с две действие е нанесъл имотна щета в размер на 57 000 лв.. Това оповестиха от прокуратурата.

През юли 2022 година обвиненият заблудил Л.М., че се занимава с стратегия за развиване на селските региони и може да помогне за кандидатстване и одобрение на план на представляваното от нея сдружение да кандидатства по процедурата. За услугите си той изискал сумата от 4000 лева

Месец по-късно подсъдимият излъгал потърпевшата, че планът й е утвърден и тя би трябвало да даде 53 000 лв. за самоучастие. Л.М. предала парите. След време обаче открила, че е станала жертва на машинация.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 211, вр. член 209, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. " А " от Наказателен кодекс. Държавното обвиняване показва, че действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив, защото П.Л. е осъждан на " отнемане от независимост " дейно с влезнала в действие присъда.

Предвид опцията да извърши друго закононарушение, обвиненият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
 Полицията разкри имотна машинация в Перник
Полицията разкри имотна машинация в Перник

Спряна е договорка с неподвижен парцел, осъществена с подправени документи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР